BNS Crisp Stylist en journalist Nathalie Schalke publiceert debuutroman: Wilde haren & Chardonnay

BNS Crisp lid Nathalie Schalke is BNS Crisp lid vanaf het eerste uur heeft onlangs haar eerste roman uitgebracht. Een mustread voor iedereen die ooit schaamteloos liefhad.

Wilde haren & Chardonnay: Wijsheid, ontroering en herkenbaarheid in een intens geschreven, meeslepend liefdeskroniek.

Een met lef geschreven debuutroman over jezelf verliezen en hervinden in de liefde. Over verslaving, depressie en overleven. Over huiselijk geweld, gaslighting, bedrog en vechten voor wat je liefhebt tot je erbij neervalt. Een rauwe, eerlijke pageturner over de tomeloze hoogtes en diepste krochten van het bestaan.

Twee gebroken zielen vinden elkaar in een gedeeld verleden en een gezamenlijke hoop op een toekomst. Je bent niet waar je denkt te zijn, rock bottom kent meerdere dieptes.

Het verlangen om haar verhaal in een roman te gieten brandde al jaren vurig in haar hart. ‘Na de zoveelste reden (lees Corona) om dit hartsverlangen opnieuw te negeren had ik er schoon genoeg van’, glimlacht Nathalie. ‘Er is altijd een reden om iets niet te doen of uit te stellen maar ik kon de lokroep niet langer negeren. Mijn wens om me terug te trekken om te kunnen schrijven besloot ik te delen met mensen om me heen waardoor een bijzondere flow ontstond. Hulp, ondersteuning en aanmoediging kwamen uit allerlei hoeken en voor ik het goed en wel besefte reed ik richting het groene noorden van Portugal. In een knusse casita in het idyllische gehucht Gondufe op ‘mijn’ berg schreef ik vier maanden lang aan mijn debuutroman: Wilde haren & Chardonnay.

‘Magisch was dit, om in alle rust, in een prachtige, serene omgeving, de woorden uit me te kunnen laten stromen. Bij tijd en wijle was het proces ook frustrerend als donkere gedachten mijn hoofd vulden. ‘Je kan dit niet, niemand zit op je te wachten, je hebt te hoog gegrepen.’ Wentelend in zelfmedelijden en onzekerheid wilde ik wanhopig van de berg rollen. Maar dat deed ik niet, ik zette door, werkte hard, liet mijn vertrouwen groeien en gooide negatieve gedachten voor altijd uit mijn hoofd en van de berg. Naast me, in het gras, groeide een enorme Klaver Vier. Dit teken,’ knipoogt Nathalie ‘gaf me zo’n vertrouwen in een mooie afloop.’

Waar gaat de roman over?

Als Nadieh Cas na 20 jaar opnieuw ontmoet is hij slechts een schim van de vigoureuze man uit haar herinnering. Een leven vol geweld, drugs en onvervulde dromen eist zijn tol. Een tol die hoger is dan hij wil betalen.

Zij is zichzelf en de weg kwijt als ze beseft dat haar leven één grote leugen en teleurstelling is. Niets is wat het lijkt en de schone schijn van een quasi ideaal bestaan kan niet langer worden opgehouden. De onvermijdelijke scheiding van haar grootste liefde en heftigste opponent is zowel een vloek als een zegen.

Twee gebroken zielen vinden elkaar in een gedeeld verleden en een gezamenlijke hoop op een toekomst. Je bent niet waar je denkt te zijn, rock bottom kent meerdere dieptes.

Voorproefje uit de roman

‘Mijn God, die staalblauwe, indringende kijkers, ze glinsteren van levenslust, nieuwsgierigheid en triomf. Ze kijken dwars door me heen, ik ben gewoon meteen verkocht en weet: Dit is mijn man! Hij is gevaarlijk grenzeloos…’

Recensie

‘Wat doe je als je aan de rand van de afgrond staat met geknakte vleugels? Spring je? Met de moed der wanhoop die je zo goed kent? Of blijf je weifelend drentelen? Nathalie sprong. Ze neemt de lezer mee in haar weergaloze vlucht naar de tomeloze hoogtes en diepste krochten van het bestaan. De must-read voor iedereen die ooit schaamteloos liefhad.’

-Christine Pannebakker, schrijfster van Vrouwenpower en De maagd is terug.

Over de schrijfster

Nathalie Schalke (1972) komt uit Breda, is journalist, interieurstylist en schrijfster. Haar artikelen over onder andere lifestyle, interieur en wonen worden gepubliceerd in specials als ‘De Woonkrant’ van Uitgeverij de Jong en interieur vakmagazine Meubel+ van Sanders Media. Haar debuutroman Wilde haren & Chardonnay, schreef zij in een idyllische casita op een berg in het groene noorden van Portugal. Momenteel werkt zij aan de opvolger van haar debuut: Sambuca Black.

Bestel en win

Als lid van BNS Crisp kun je via deze link https://www.storytellconcepten.nl/product/roman-wilde-haren-chardonnay/  jouw exemplaar van de roman bestellen. Deze wordt dan gesigneerd en van een persoonlijke boodschap voorzien. Wil je jouw collega’s, vrienden en familie een exemplaar cadeau geven voor een verjaardag of de feestdagen? Bij 10 exemplaren krijg je een heerlijke fles Les Bertholets Chardonnay Grande Reserve cadeau. https://www.storytellconcepten.nl/product/10-boeken-van-wilde-haren-chardonnay/

Vermeld in de bestelling wie jij een boek cadeau geeft en wat je er graag als boodschap in wilt schrijven, dan pakken we het boek feestelijk voor je in.

Onder de bestellingen van 10 stuks verloten we een luxe wijnproeverij bij hét wijnhuis voor echte Bourgondiërs Plaisir du Vin in het Ginneken te Breda. En een persoonlijke inspiratiesessie (live of via whatsapp videobellen) van 1 uur met als thema Dromen, Durven Doen. Want heel veel mensen dromen en laten het dan daarbij.  Zonde! Hoe ontwikkel je lef en zorg je voor supporters zodat je jouw dromen daadwerkelijk durft te realiseren?

Onder de nieuwe volgers op Instagram https://www.instagram.com/nathalieschalke/  verloten we een gratis, gesigneerd exemplaar van Wilde haren & Chardonnay. Vergezeld met die heerlijke fles Les Bertholets Chardonnay Grande Reserve. En maak gerust connectie met me op https://www.linkedin.com/in/nathalieschalke/ en https://www.facebook.com/nathalie.schalke/

Facts:

Titel:                            Wilde haren & Chardonnay

Schrijfster:                   Nathalie Schalke (Breda)

Pagina’s:                     254

ISBN:                          978 909 036 3301

Prijs:                           € 22,95

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Orangerie Bijleveld

Orangerie Bijleveld opent showroom voor publiek

Waar voorheen de showroom nog niet geopend was voor publiek, zijn sinds kort iedere vrijdagmiddag de deuren bij Orangerie Bijleveld geopend. Het bedrijf dat zich specialiseert in beplanting voor interieur(projecten) doet dit om zo potentiele klanten een idee te geven van wat allemaal mogelijk is.

Enorme groei van e-commerce

“In een interactieve digitale bijeenkomst zijn we samen met ondernemers uit de home & living branche in gesprek gegaan over de belangrijkste ontwikkelingen in de sector en het effect dat corona daar op heeft gehad”, meldt ING Sector Banker Dirk Mulder. “We zien in de afgelopen periode een enorme groei van e-commerce. Hoe heeft de sector hier op ingespeeld?”