BNS crisp merkpartner Cotap gaat samenwerking aan met Europa’s grootste pvc recyclen

Lees hier alles over het duurzaamheid programma van BNS Crisp merkpartner Cotap.

‘Recyclingprogramma Vloerretour doorontwikkeld’

Cotap zet een nieuwe duurzame stap met de doorontwikkeling van haar recycleprogramma Vloerretour. Sinds de start van Vloerretour heeft Cotap samen met haar dealers maar liefst 1,5 miljoen kilogram pvc snijafval verzameld en gerecycled tot nieuwe producten ten behoeve van verschillende industrieën. Nu is het tijd voor de volgende stap in het recyclingproces.

Cotap heeft de handen ineen geslagen met Europa’s grootste pvc recycler: Ekotrend. Dit gecertificeerde familiebedrijf is gevestigd in Tsjechië en produceert pvc granulaten van ‘virgin’ en gerecycled materiaal. Op basis van de specificaties die de klant geeft, worden de producten van Ekotrend volledig op maat gemaakt en over de hele wereld gedistribueerd naar onder andere pvc vloerenfabrikanten. Met ingang van deze week zullen alle containers met pvc afval van Cotap naar Ekotrend in Tsjechië worden vervoerd.

Met deze overeenkomst zet Cotap een volgende duurzame stap in de reis naar een circulair productaanbod. Ekotrend maakt van het afval van (oude) pvc vloeren namelijk weer grondstoffen voor nieuwe pvc vloeren. Daarnaast heeft Ekotrend een hoge recyclingcapaciteit, waardoor Cotap voorsorteert op verdere groei van het volume pvc snijafval en end of live pvc vloeren.

Familiebedrijf Cotap investeert vanuit maatschappelijk rendement flink in duurzaamheid en blijft continu zoeken naar mogelijkheden om samen met haar dealers het Nederlandse vloerenlandschap verder te verduurzamen. “We zijn dan ook zeer verheugd om deze grote, duurzame stap met onze Vloerretour deelnemers en de vloerenmarkt te delen en hopen samen met onze dealers Vloerretour in de toekomst nog verder uit te bouwen”, aldus Klaas Bakker, algemeen directeur en duurzame vloerfanaat bij Cotap.

Meer informatie:
Cotap
038 385 15 15
info@cotap.nl
www.cotap.nl

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen