BNS Crisp lid Beatrice Waanders geeft lezing tijdens Material District Utrecht

MaterialDistrict op 6-8 maart is het enige jaarlijkse evenement in Nederland dat materiaalfabrikanten en materialenmakers uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving bij elkaar brengt.

De 17e editie van Material District Utrecht vindt plaats van 6 t/m 8 maart 2024 in de Werkspoorkathedraal, Utrecht. Met 125 exposanten, een materialenbeurs van 250 materialen en een lezingenprogramma met 50 sprekers, zet het evenement zich volledig in voor de circulaire economie.

Material District Utrecht staat bekend om haar spraakmakende lezingenprogramma waarin dit jaar een BNS Crisp lid Beatrice Waanders een lezing mag geven in theater 1. Op 6 maart om 16:00 uur zal haar lezing plaats vinden.

Dutch wool in the international high-end design world

Beatrice Waanders begon haar carrière als interieurarchitect voor het ministerie van Buitenlandse zaken maar maakte de overstap naar textielkunst. Sinds 15 jaar is ze gespecialiseerd in het werken met lokale Nederlandse wol en internationaal een van de pioniers van radicaal energieneutrale vezel- en wolkunst. Haar wol verkrijgt ze rechtstreeks via Nederlandse begrazingsprojecten voor meer biodiversiteit in opdracht van bijvoorbeeld Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Haar kunst en design wordt wereldwijd geëxposeerd op kunstbeurzen als DDW, Maison & Objet, Milaan designweek, Object, Big Art, Pan en Art Basel Miami. Bekende opdrachtgevers waren LVMH, John Galliano voor Maison Margiela, zangeres Rihanna en Joep van Lieshout.

Bron: Beatrice Waanders

BNS Crisp Partners op materiaal District en gratis toegang

Martijn de Wit Vloeren – stand E04
Martijn de Wit Vloeren staat dit jaar voor het eerst op MaterialDistrict en biedt BNS Crisp leden een gratis dagticket aan t.w.v. € 25,-. Check deze link achter de inlog.

Decolegno – stand B14

Orac Decor – stand A15

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Orangerie Bijleveld

Orangerie Bijleveld opent showroom voor publiek

Waar voorheen de showroom nog niet geopend was voor publiek, zijn sinds kort iedere vrijdagmiddag de deuren bij Orangerie Bijleveld geopend. Het bedrijf dat zich specialiseert in beplanting voor interieur(projecten) doet dit om zo potentiele klanten een idee te geven van wat allemaal mogelijk is.