BN Walls brengt in samenwerking met Van Gogh museum nieuwe collectie uit

BN Walls is er trots op om de officiële partner te zijn van het Van Gogh Museum Amsterdam. BN Walls werkte nauw samen met het Van Gogh Museum om verschillende werken te selecteren om inspiratie op te doen voor de nieuwe behangcollectie.

Het Nederlandse behangmerk BN Walls lanceert in samenwerking met het Van Gogh Museum in Amsterdam een nieuwe collectie. In de dessins uit de collectie komen de technieken van de kunstenaar – zoals het gebruik van expressieve penseelstreken, kleuren en texturen – duidelijk naar voren. Een aantal dessins is speciaal ontwikkeld ter ere van het 50-jarig bestaan van het museum.

Onze designers bekeken zijn werken en probeerden zijn expressieve penseelstreken, visionaire kleuren en gemodelleerde texturen te gebruiken.

BN Walls

Het behangmerk bracht al twee keer eerder een collectie uit die geïnspireerd is op het werk van de Nederlandse kunstenaar. Bij deze derde Van Gogh collectie hebben BN Walls en het Van Gogh Museum nauw samengewerkt om de juiste kleurencombinaties en details na te bootsen. Zo zijn de verftexturen en penseelstreken die typerend zijn voor Van Gogh in verschillende prints verwerkt. De Van Gogh Museum – Collectie III bestaat uit zes verschillende dessins in 44 kleurvarianten.

Van Gogh’s bloemen
De bekende ‘Amandelbloesem’ van Van Gogh speelde in eerdere collecties al een grote rol en is ook in deze derde collectie te zien. Daarnaast komt het schilderij ‘Perenboompje in bloei’ terug in de collectie, in zowel pastel- als warmere, meer uitgesproken tinten. Speciaal ter ere van het 50-jarig bestaan van het Van Gogh Museum ontwierp BN Walls een ‘celebration’ dessin, met een compilatie van bloemen uit verschillende schilderijen. Alle dessins uit de collectie zijn te combineren met het unibehang ‘Brush Stroke’, waarin de penseelstreken van Van Gogh te herkennen zijn.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Onze BNS Crisp partner Dôme Deco trekt voor het eerst naar Milaan

Milaan is het design-walhalla van Europa. Het Belgische Dôme Deco, dat hier als kosmopolitisch merk perfect kan aarden, heeft er al enkele jaren haar ogen op gericht. Deze week kondigt het merk met trots aan richting Milaan te trekken in 2024. En dat op twee verschillende locaties.

vitra | bns crisp

Eerste Vitra Circle Store in Nederland

In september opent Vitra -zijn eerste Circle Store in Nederland. De Circle Store komt op het Zaanse Hembrugterrein, in het pand waar nu nog de woonwinkel van Flinders zit.

Hybride fotografie Pode

Het Pode magazine 2023 is, volgens het merk, in vele opzichten baanbrekend. Productfoto’s zijn (vrijwel) helemaal uit het boek verbannen, waardoor de nieuwe collectie optimaal tot zijn recht komt.