Binnenkijken bij BNS Crisp Lieke van Nooijtgedacht | In de buurt

Begin dit jaar, voor de coronacrisis, besloot Lieke de knoop door te hakken en volledig voor zichzelf als interieurstylist te beginnen. “Ik was 40 en dacht ‘fuck it’, ik ga het doen. Ze verzorgt interieurs helemaal van A tot Z. Lieke: “De klant maakt een moodboard en ik bedenk een stylingplan, maak 3D-ontwerpen, kleurenschema’s en houd daarbij ook rekening met de budgetten.

Binnenkijken bij interieurstylist Lieke: ‘Het is geen showroom, er moet wel geleefd worden’

Voor haar klanten in Eindhoven en omgeving, stelt Lieke Nooijen (40) de mooiste interieurs samen onder de naam Nooijtgedacht. Maar hoe zit ze er zelf bij? Wij waren nieuwsgierig en mochten op de koffie komen. “Mijn woning is niet te gestileerd. Het moet huiselijk aanvoelen, dat is ook kenmerkend voor mijn stijl. Het mag wel hufterproof zijn.”

Begin dit jaar, voor de coronacrisis, besloot Lieke de knoop door te hakken en volledig voor zichzelf als interieurstylist te beginnen. “Ik was 40 en dacht ‘fuck it’, ik ga het doen. Ik ben best wel een zekere Harrie.” Met succes, want Lieke heeft al verschillende toffe projecten mogen doen. Ze verzorgt interieurs helemaal van A tot Z. Lieke: “De klant maakt een moodboard en ik bedenk een stylingplan, maak 3D-ontwerpen, kleurenschema’s en houd daarbij ook rekening met de budgetten. Ik noem het een kleine VT-Wonen experience.”

Pimpen van meubels

Het avontuur als interieurstylist begon allemaal met de kinderkamer van Lieke’s dochter. “Ik was druk bezig met het pimpen van meubels voor mijn dochtertje. Daarna dacht ik ‘dit wil ik ook voor anderen doen’, ik had de smaak te pakken.” Zo gezegd, zo gedaan: Nooijtgedacht was geboren. Een samentrekking van Lieke’s achternaam en de uitspraak ‘nooit gedacht’. Lieke: “Het sloeg ook op wat ik deed: ik maakte van ‘lelijke’ items, pronkstukken. Iets waarvan mensen ‘nooit gedacht’ zouden hebben dat dat mogelijk was. Het is een rode draad geworden, ik hoor de term regelmatig als reactie op mijn werk. Hoe leuk is dat?”

Bijzondere items zoeken

Inmiddels heeft Lieke het zo druk met haar stylingklussen, dat het pimpen van meubels op een lager pitje staat. Maar het struinen naar mooie, bijzondere items doet ze nog wél: “Ik vind het heerlijk om oud en nieuw te mixen. Ik ga dan ook graag brocante marktjes af, kringloopwinkels of online op Marktplaats.” Lieke pakt meteen een bijzondere vaas van de eettafel erbij. “Deze vaas is van een speciale collectie van Hella Jongerius. Ik greep helaas mis toen het uitkwam. Op Marktplaats werden grove bedragen gevraagd. Ik besloot het anders aan te pakken: ik zocht expres niet op de naam van de winkel en designer, maar op algemene termen. En toen kwam ik ‘m ineens tegen. Ik stuurde de verkoper een berichtje en mocht de vaas zelfs gratis komen afhalen in Geldrop. Ik heb een doos Merci meegenomen als bedankje… dat zijn nou leuke vondsten. Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat!”

Tekst loopt door onder de foto

binnenkijken Lieke Nooij
Een kastje met allerlei bijzondere vondsten en persoonlijke spullen. Foto: indebuurt

Hufterproof interieur

Lieke leidt ons rond door de woonkamer. “Zoals je ziet, is mijn woning niet te gestileerd. Het moet huiselijk aanvoelen, dat is ook kenmerkend voor mijn stijl. Het mag wel hufterproof zijn, ik woon niet in een showroom. Voor klanten is het mijn taak om ook voor hen een thuis te creëren. Gezellig, fris, warm en eigen, dat is de basis voor een fijn thuis. En dat zie je hier ook terug.”

Persoonlijke items

We kijken eens goed rond en geven onze ogen de kost. Vaasjes, glaswerk, servies aan de muur, boeken, lijstjes: we zien overal bijzondere items bij elkaar gegroepeerd. “Alles is met zorg uitgezocht en bij elkaar gezet. Door groepjes te maken, zorg je voor rust en eenheid. Mijn inrichting is al 15 jaar bijna hetzelfde, maar met accessoires die rouleren of een andere kleur op de muur geef ik het steeds een frisse uitstraling.” Dan zien we een schilderij met koeien in de woonkamer die onze aandacht trekt. “Die is door mijn vader gemaakt, hij schildert graag. In de keuken vind je nog een schilderij in het kastje. Dat is mijn dochter op jonge leeftijd, door mijn broer gemaakt. Je kunt wel zeggen dat ik uit een creatieve familie kom.”

Tekst loopt door onder de foto

binnenkijken Lieke Nooij
Aan de eettafel leest Lieke graag magazines voor inspiratie. Foto: indebuurt

Werkplek

De interieurstylist wil ons nog graag een andere plek in haar huis laten zien: haar werkruimte. Dé plek waar the magic happens en haar creatieve brein overuren draait. We lopen twee trappen omhoog en zien daar een bureau ‘in de verte’ opdoemen. Lieke ploft neer in haar bureaustoel en klapt haar laptop open, klaar om aan de slag te gaan. “Hier zit ik dan, in mijn zolderkamertje, te brainstormen voor mijn interieurontwerpen. Het is een fijne plek waar ik helemaal los kan gaan met mijn creativiteit en eindeloos inspiratie kan opdoen, heerlijk. Wie had dat ooit gedacht een paar jaar geleden?”

11 september 2020

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Enorme groei van e-commerce

“In een interactieve digitale bijeenkomst zijn we samen met ondernemers uit de home & living branche in gesprek gegaan over de belangrijkste ontwikkelingen in de sector en het effect dat corona daar op heeft gehad”, meldt ING Sector Banker Dirk Mulder. “We zien in de afgelopen periode een enorme groei van e-commerce. Hoe heeft de sector hier op ingespeeld?”

Blauwe gids partner Flinders lanceert trendreport herfst/winter 2020-2021

Onze blauwe gids partner Flinders heeft het trendreport herfst/winter 2020-2021 gelanceerd. Dit report toont een overzicht van de nieuwste woontrends die Flinders op basis van consumentengedrag heeft gesignaleerd. Het trendreport illustreert vier woontrends en één kleurtrend voor de komende herfst- en winterperiode.