Ambiente 2021: gerelateerd aan de natuur

Voor velen van ons wordt het creëren van een mindful huis steeds belangrijker. Maar hoe brengen we de beleving van de natuur in ons eigen dagelijks leven? De 'voortdurende. De 'related to nature' trend zorgt voor de nodige inspiratie – met meer aandacht voor detail, zorgvuldig geselecteerde materialen en authentieke producten die onze honger naar natuurlijk leven prikkelen. Ontdek met ons de Ambiente Trends 2021 – gerelateerd aan de natuur.

Materiaaltrends, trendkleuren en designthema’s

Ambiente 2021: gerelateerd aan de natuur

Voor velen van ons wordt het creëren van een mindful huis steeds belangrijker. Maar hoe brengen we de beleving van de natuur in ons eigen dagelijks leven? De ‘voortdurende. De ‘related to nature’ trend zorgt voor de nodige inspiratie – met meer aandacht voor detail, zorgvuldig geselecteerde materialen en authentieke producten die onze honger naar natuurlijk leven prikkelen. Ontdek met ons de Ambiente Trends 2021 – gerelateerd aan de natuur.


 
Mindful en doordacht thuis
Ambiente Trends 2021 – gerelateerd aan de natuur vertaalt de beleving van de natuur naar de woonomgeving waarvan het ritme langzamer en bedachtzamer klopt, waardoor het dagelijks leven van de bewoners wordt vertraagd en verbeterd. “Dit designthema voelt volkomen natuurlijk aan”, legt Annetta Palmisano van stilbüro bora.herke.palmisano uit. “De kleuren en de alternatieve – vaak duurzaam geproduceerde – materialen brengen natuurlijke ruimtes letterlijk tot leven.” We stellen zorgvuldig samen wat we bij ons laten intrekken. We besteden meer aandacht aan de kleine dingen. En we genieten van het leven zoals we het tegenkomen. We kiezen voor authenticiteit in plaats van hoogglans design.

De exposanten van Ambiente laten in detail zien hoe een mindful home eruit kan zien. Zo neemt de Deense fabrikant Elvang het duurzaamheidsprincipe ter harte en produceert hij zijn kussens van gerecyclede alpaca- en schapenwol. En de vazen ​​in de Home Structure serie van Formgatan zijn gemaakt van 100% gerecycled glas. Less is more in het geval van de Metropolitan Chair van ontwerper David Krynauw die slechts twee materialen gebruikt om van de stoel voor Ekta Handvaerk een nieuwe klassieker te maken. Met de hand afgewerkt eikenhout en een leren zitting geven het meubel bijna sculpturale kwaliteiten.

Natuurlijk groen wonen met de trendkleuren 2021
De kleuren in het continu. gerelateerd aan de natuurtrend stralen een gevoel van natuurlijkheid uit. Ze aarden ons en brengen een verbinding met de wereld om ons heen. Gerelateerd aan de natuur wekt een organische beleving van de natuur in al haar diversiteit, en het palet varieert van een sterke mostint via bruin en grijs tot natuurlijke tinten groen. Onverzadigde tinten zoals blauw en lavendel passen hier goed en vormen een rustige en harmonieuze achtergrond voor de sterke trendkleuren 2021. “Het huis wordt letterlijk groener”, zegt Claudia Herke van stilbüro bora.herke.palmisano, hoofd van Ambiente Trends 2021.

Hoe natuurlijk leven voelt: de materiaaltrends 2021
De invloed van de natuur is duidelijk in elke vezel en in elke structuur van dit thema – je hoeft alleen maar naar de materiaaltrends 2021 te kijken om dit te realiseren. In sommige gevallen onthullen de elementen hun bijzonder wilde kant en laten ze duidelijk zichtbare sporen achter in het materiaal. Grove stoffen, artistiek geglazuurde afwerkingen en opzettelijk onvolmaakte oppervlakken zijn voorbeelden van deze aanpak, die ondanks zijn ruwe uiterlijk perfect en vakkundig wordt vervaardigd.

In andere gevallen is het thema soberder en onopgesmukt – neem bijvoorbeeld de onberispelijk gladde berkenhouten oppervlakken van de Taimi plantenbaktafel van Verso Design. Nieuw ontwikkelde, organische materialen creëren duurzaamheid door innovatie, gebruiken geen giftige stoffen en kunnen indien nodig eenvoudig worden hergebruikt.

Ambiente-exposanten bieden ook spannende ideeën voor de nieuwe trend van natuurlijk wonen – bijvoorbeeld de schalen en vazen ​​uit de nieuwe Ora-collectie van Stelton, die serieus indrukwekkend zijn met hun natuurlijk mooie, bijna organische vormen en perfecte, matte poederafwerkingen. En de collecties Casolare en Colletto van glasfabrikant Leonardo laten zien hoe goed druppelvormig glas en generfd hout samengaan.

Natuurlijk groen wonen: binnen en buiten
Met de Ambiente Trends 2021 – gerelateerd aan de natuur, halen we de beleving van de natuur in huis. Maar dit lifestyle-thema werkt ook in de tegenovergestelde richting – het verlangen naar groene ruimten is letterlijk bedoeld en de focus van ons leven breidt zich nu uit naar buiten. Het terras, balkon en tuin, maar ook openbare parken, weilanden en bossen winnen aan belang als extra woonruimte. Waar er ook maar een plek is om van de frisse lucht te genieten, daar willen we zijn.

Natuurlijk groen wonen is mogelijk met een reeks uitstekende producten die ons naar buiten lokken – en andere die de overgang vormen van binnen naar buiten, zoals de Strå deurmatten van Heymat gemaakt van 100% gerecycled plastic. Ontwerper Kristine Five Melvær baseerde haar opvallende ontwerp op een zomerse wind die door hoog gras waait. Bezems en stoffers van Andrée Jardin, speciaal ontworpen voor buitengebruik, zorgen ervoor dat terrasvloeren en balkontegels schoongeveegd worden. Voor degenen onder ons die inheemse zangvogels willen aantrekken, zijn de vogelhuisjes van EcoFurn de perfecte keuze. De fabrikant omschrijft zijn product speels als “tijdloze architectuur” voor zowel stads- als plattelandsvogels.

Nakamoto Forestry laat zien dat je soms alleen eersteklas materialen in hun natuurlijke schoonheid moet presenteren: dit familiebedrijf uit de Japanse stad Hiroshima gebruikt verkoold cederhout als indrukwekkend contrast met het honingwarme bruin van een houten terras.

Maar natuurlijk groen wonen betekent niet per se dat je een grote tuin of balkon moet hebben. Ook zonder groene vingers kweek je kruiden en groenten dankzij de plantsystemen van Botanium, die ook binnen goed werken. De producten hebben niet alleen een prachtig minimalistisch design, maar zijn ook voorzien van uitgekiende technologie. Met dit grondvrije systeem met automatische bewatering staan ​​straks chilipepers, basilicum of tomaten uit je eigen ‘minituintje’ op het menu.

& meer: ​​servies en keukenaccessoires authentiek gepresenteerd
Real-life esthetiek is de sleutel tot het continuïteit. gerelateerd aan de natuurtrend. Niet alleen de materialen zijn zo natuurlijk mogelijk: “Ook de manier waarop het interieur wordt gepresenteerd is veranderd”, legt Annetta Palmisano van stilbüro bora.herke.palmisano uit. “Tegenwoordig laten we niet alleen zien hoe het er bij ons thuis uitziet, we vertellen ook een verhaal. Keukengadgets worden in actie getoond, woonaccessoires worden gepresenteerd met mensen zoals jij en ik.” Een huis komt immers pas tot leven dankzij de mensen die er wonen.

Bron: Ambiente

Bron: Wonen360

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

‘Cluttercore’ nieuwe interieur trend

Japandi stijl, Nonna chic of organische vormen, het zijn allemaal interieurtrends waar we niet omheen kunnen. Toch wordt er nog één over het hoofd gezien die flink aan populariteit wint. “Cluttercore is de nieuwe trend op het gebied van interieur.