A LABOUR OF LOVE

A LABOUR OF LOVE is een 448 pagina’s tellende publicatie van designcuratoren en auteurs Lidewij Edelkoort en Philip Fimmano. De titel van het boek verwijst naar vakmanschap als een alternatieve vorm van trots en voldoening. Het komt op een unieke tijd in de geschiedenis waarin principes evolueren en een meer bewuste, altruïstische benadering nodig is bij ontwerp en fabricage.

Dit gedurfde boek, verdeeld in 12 thema’s die de huidige materialen en technieken weerspiegelen, introduceert de nieuwe makers in hedendaags design, waarbij een blik in de toekomst wordt gegeven op een toekomst van verantwoorde productie, circulair denken, ethische praktijk en organische esthetiek. Het biedt inzicht in de wijze waarop ontwerpers vormgeven aan materialen en processen, van het nieuw leven inblazen van het weefgetouw en het recyclen van afval tot sociale inclusiviteit en groeiende materie. Hun bewuste filosofieën zullen onze wereld veranderen met zorgvuldige en weloverwogen keuzes die ons uiteindelijk weer met de natuur kunnen verbinden en ons naar een betere toekomst kunnen leiden.

Het boek met een dikte van meer dan 5 centimeter, en de bijzondere afwerking belichaamt het solide gevoel van een ruwe plaat van industrieel materiaal. Het kartonnen omslag wordt geaccentueerd door een fijne foliedruk op basis van een biotechstof van Diana Scherer.

Met gedetailleerde beschrijvingen van meer dan 70 creatieve studio’s in design, architectuur, mode en textiel, en vele afbeeldingen is het een educatieve referentie voor de designwereld.

Bekijk hier de sneak preview.

Bron: www.lecturis.nl

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen