Juridisch advies

Als interieurstylist, vastgoedstylist of groenstylist kun je wel eens te maken krijgen met vragen van juridische aard. Misschien wil je meer specifieke algemene voorwaarden op laten stellen? Of heb je vragen over het gebruik van beeldmateriaal waar jij de styling voor hebt gedaan? Of over beeld dat jij gebruikt voor moodboards die je op je eigen website wilt plaatsen? Voor dergelijke vragen verwijzen we je door naar juriste en beroepsfotograaf Charlotte Meindersma. Zij is gespecialiseerd in auteursrecht, portretrecht, merkenrecht, webwinkelrecht, online contracten en algemene voorwaarden, privacy en licenties.

Zoals zij zelf zegt: ‘Een jurist die klare taal spreekt, ondernemers begrijpt en werkt voor een normaal tarief.’ Wie met een probleem zit, kan even binnenstappen voor een ‘bakje oploskoffie’; de koffie die alles oplost. Een uur praten, vragen stellen, problemen oplossen. Laagdrempelig juridisch advies, waar je mee verder kunt.

Op haar website blogt zij over kwesties waar (kleine) zelfstandige ondernemers allemaal wel een keer tegenaan lopen. Je vindt haar ook op social media, o.a. op Twitter, Facebook. LinkedIn en Pinterest.

Een inspirerend voorbeeld is de volgende blog;

CharlotteMeindersma

EEN FOTO GEBRUIKEN? VERTROUW MAAR NIET OP GOOGLE

Een website zonder foto’s of andere afbeeldingen kun je tegenwoordig nauwelijks nog een website noemen. Plaatjes zorgen ervoor dat er aandacht getrokken wordt naar een bepaald onderwerp. Zo zocht iemand ook wat mooie foto’s voor op zijn website en Facebook pagina. Hij maakte er zelfs een mooie PDF uitnodiging mee. Op die foto’s rust auteursrecht van de fotograaf en mag je dus niet zomaar gebruiken. “[gedaagde] acht zich desondanks gerechtigd tot het gebruik van de beide foto’s, omdat deze in Google het label dragen “voor commercieel hergebruik, inclusief aanpassing”, hetgeen volgens [gedaagde] betekent “dat de foto gebruikt mag worden, zonder de fotograaf hiervan op de hoogte te stellen”.” Google is dus niet altijd te vertrouwen. Het kwam deze ondernemer duur te staan.

Lees deze blog van Charlotte Meindersma verder op haar site.

Heb je een vraag?

Wellicht wordt deze beantwoord in onze FAQ,
of stel je vraag aan ons per mail.