Interessante subsidieregeling verlengd tot eind 2024

|

Jezelf continu professioneel blijven ontwikkelen is belangrijk voor je duurzame inzetbaarheid en verdienvermogen binnen de sector. Als jij investeert in je professionele ontwikkeling investeert Werktuig PPO met je mee.

In april 2021 hoorde ik voor het eerst over ‘Werktuig PPO’, een subsidie voor jouw Permanente Professionele Ontwikkeling. Het klonk bijna te mooi om waar te zijn, want zoals op de website vermeld staat bepaal jij zelf bij wie of wat je iets wilt leren. Dit kan dus een opleidingsinstituut zijn maar ook een ‘peer’, oftewel een collega. Óf je kunt ervoor kiezen om in het de masterclasses ‘Trendsignalementen herkennen en vertalen’ van Monique van der Reijden of een van de andere workshops of masterclasses via BNS Crisp te volgen.

Een voorwaarde van de subsidieregeling is dat het binnen de creatieve sector en je vakgebied moet vallen. Zijn er bijvoorbeeld aspecten binnen je werk die je minder goed beheerst? Of zie je nieuwe ontwikkelingen die kansen bieden, maar die tijdens je opleiding niet aan bod gekomen zijn? Of heb je een inspirerende collega ontmoet waar je graag iets van zou leren? Dan kun je hiervoor subsidie aanvragen, met een maximum vergoeding van € 2.000,-. ‘Werktuig PPO’ investeert 1/3 van het totale offertebedrag. De overige kosten moeten gefinancierd worden door de aanvrager, de werkgever of een andere partij. De totale bijdrage die je krijgt van Werktuig PPO en andere partijen mag niet meer zijn dan de totale kosten van je plan.

Hoe heb ik het aangepakt? Ik heb zelf de aanvraag gedaan om van een collega kennis op te doen in de praktijk omtrent fotografie. Binnen een week had ik akkoord op mijn aanvraag en nog een week later stond de betaling op mijn rekening. Het traject wat je in principe dus zelf kunt bepalen, mocht je dit zoals in mijn geval met een collega doen, is nog niet voorbij. Maar als ik dit afgerond heb kan ik de resterende subsidie declareren door een bankafschrift en bewijs van deelneming te sturen. In mijn geval is dat een ‘eigen verklaring’ welke je moet invullen en retour sturen. Ontvang je een diploma of certificaat, dan is dit je bewijs van deelneming.

Wanneer je de aanvraag gaat invullen is het belangrijk dat je op een rijtje hebt wat je precies wilt leren, waarom je dit wilt (je motivatie), wat je doelen zijn, hoe je deze doelen denkt te behalen, etc. En heel belangrijk, bij het invullen van het aanvraagformulier wordt ook gevraagd om een offerte, zonder offerte kun je de aanvraag niet doen. Als je een duidelijk beeld hebt van het traject wat je wilt gaan volgen en waarom, kun je binnen een kwartier klaar zijn met invullen. Ik kan het je echt aanraden, ik vind het een verrijking dat het je op deze manier makkelijker gemaakt wordt te groeien binnen je vakgebied en vrij bent om te kiezen waar en bij wie.

Let op; tijdens de pandemie zijn er extra middelen beschikbaar gesteld voor deze subsidie, per 1 juli 2021 zou dit worden terug gedraaid maar er is besloten de regeling te verlengen tot eind 2024. Aanrader dus om je aanvraag te doen en gebruik te maken van een van de BNS Crisp masterclass series of een workshops die je vindt in de agenda. Er is via deze subsidieregeling echt van alles mogelijk om jezelf als interieurstylist nog professioneler op de kaart te zetten.

Meer over deze subsidie en het in te vullen aanvraagformulier vind je op deze website.
Onderaan deze pagina kun je een video bekijken waarin meer uitleg gegeven wordt.

Veel succes!

Amara van der Ree
Interieurontwerper | Studio Ree en teamlid BNS Crisp

Lees meer nieuws & inspiratie

vadain-outstanding
Lancering magazine Stylist! en 15 jaar BNS Crisp
Vakmensen hebben ervoor gezorgd dat deze editie van Stylist! nog weer spannender en spectaculairder is dan de voorgaande edities. Het magazine bevat spraakmakende artikelen. Klinkende namen, veelal van origine Nederlandse talenten, met een internationale allure…