Samenwerking Creatieve Coalitie

De Creatieve Coalitie is een samenwerkingsverband van organisaties die opkomen voor de belangen van specifieke beroepsgroepen werkenden.
BNS Crisp heeft zich in april 2020 aangesloten bij De Creatieve Coalitie omdat de omstandigheden die het Covid-19 virus bracht totaal nieuw waren en niemand wist wat het zou brengen.
Het leek aannemelijk dat stylisten ook zonder werk zouden komen te zitten en zo was aansluiten bij een grote vereniging goed; meer stemmen worden beter gehoord als het om financiële vergoedingen zou gaan. 
De keus voor Creatieve Coalitie komt via een contact van onze voorzitter Carin Frijters met BNI – Beroepsvereniging voor Nederlandse Interieurarchitecten. 
 

Wij zijn de Creatieve Coalitie  
Wij zijn 43 belangenorganisaties uit de culturele en creatieve sector. 
Wij zijn meer dan 50.000 makers. 
Wij zijn musici, beeldend kunstenaars, museumgidsen, acteurs,  fotografen, choreografen,  journalisten, mimespelers, dansers, regieassistenten, schrijvers, cameramensen, componisten, auteur-muzikanten, theatermakers, improviserende musici, dans- en performancemakers, interieurarchitecten, ontwerpers, circusartiesten, regisseurs, locatiescouts, belangenbehartigers, gidsen, agenten, film- en televisiemakers, cinema-editors, zangpedagogen, podiumkunstenaars, stemacteurs, vertalers, technici, tekstschrijvers, school-muziekdocenten, geluidsmensen, cinematografen. 
Wij maken ons hard voor de werkenden in de culturele en creatieve sector.

Wat is er aan de hand? 
Door de maatregelen van de Corona-crisis zitten wij zonder werk. De meesten van ons werken als ZZP’er of in fictieve loondienst, waardoor onze inkomsten plotseling stokten. We waarderen het enorm dat het kabinet de culturele instellingen en gebouwen helpt met een steunpakket, maar we merken dat onze leden niet allemaal geholpen worden door de huidige maatregelen. Veel mensen vallen buiten de boot en anderen zien de voortgang van hun beroepsuitoefening of bedrijf bedreigd.

macbook-pro-and-pink-pen-on-table-1007026
chairs-2181968_1920 kopie

Ook lid worden?

Ook behoefte aan samenwerking
met collega's en de branche? Sluit je aan!