WAAR EEN DEUR DICHTGAAT, GAAT EEN RAAM OPEN!

In juni 2018 besloot ik mijn droom achterna te gaan en mijn baan als communicatie coördi­nator op te zeggen. Het was een maand later dat ik een mail kreeg van Domino’s met het verzoek of ik ze even wilde bellen: ze waren op zoek naar een nieuwe stylist!

Dat contact kwam niet helemaal uit de lucht vallen; bijna 2 jaar daarvoor had een collega ons geïntroduceerd. Domino’s had hun concept aangepast: naast bezorgen en afhalen bouwden ze nu ook vestigingen waar je je pizza kunt eten; de zogeheten sit-ins. Deze vestigingen misten nog iets. Domino’s was op zoek naar de oplossing en wist dat ze dat moesten zoeken in de styling. Op dat moment waren er wat wisselingen van de wacht en kwam het project op een laag pitje te staan. Eens in de zoveel tijd hadden we even contact en bijna 2 jaar later was daar ineens het moment om een kop koffie te drinken!

In november 2018 deed ik mijn eerste winkel en inmiddels zijn we bijna 80 vestigingen verder, zowel in Nederland als België. Bepakt en bezakt rijd ik langs alle nieuwe winkels en style de sit-ins af binnen de twee thema’s die worden toegepast.
In Nederland zijn dat Urban (95%) en Atmosphere (5%), in België is dat alleen Urban. Met accessoires benadruk ik dat thema en zorg ervoor dat het filiaal tot leven komt. Hierbij moet je denken aan het decoreren van kasten, het vullen van plantenbakken, diverse items aan de wand hangen en planten voor de ramen plaatsen. Als ik binnenkom, oogt het vaak kaal, als ik wegga ademt de winkel sfeer uit.

Ook al is styling het laatste gedeelte van de bouwfase, doordat je daarin alles van A tot Z doet is het toch heel afwisselend. Van concept- en budgetbewaking tot inkoop, van sjouwen tot bouwen.

Ik ben ontzettend dankbaar dat deze opdracht op mijn pad is gekomen net nadat ik de sprong had gewaagd om volledig als stylist aan de gang te gaan. Domino's Pizza is een ontzettend leuk bedrijf waar de mensen keihard werken, met een gezonde werkethos en goede dosis humor. Wat mij betreft bouwen we nog even door!

Domino’s Pizza Netherlands
Aantal vestigingen in Nederland: 290+
Aantal vestigingen in België: 95+

"Beleving gaat om het totaalplaatje en dit geldt ook voor de look en feel van onze winkels, waarbij styling een essentieel onderdeel is geworden." Ronald Dekker, Global Head of Brand Design Domino’s Pizza Enterprises

Zakelijk interieurstylist Wieke Harting.
rhdr

Wieke Harting