OVER PIET HEIN EEK

Piet Hein Eek is een ontwerper die in de jaren negentig afstudeerde aan de school die we nu kennen als de Design Academy in Eindhoven. In een tijd van welvaart in Nederland koos Eek ervoor een kast te ontwerpen van goedkoop materiaal: sloophout. Dit was dan ook zijn afstudeerproject en meteen een succes, het leverde hem veel aandacht en bekendheid op. Hij startte zijn bedrijf in Geldrop, waar hij meubels ontwierp en fabriceerde. In 2010 heeft zijn bedrijf een nieuwe plek gevonden: een oude Philipsfabriek op Strijp-R, vlakbij de bekende Strijp-S in Eindhoven. Hier is een compleet Piet Hein Eek-imperium ontstaan. Een supergave plek die je ook kunt bezoeken. Buiten het feit dat de meubelmakerij nog steeds bestaat en te bezichtigen is, vind je hier nu ook zijn restaurant, showroom, een toffe designwinkel en een expositieruimte.

Showroom of designwinkel?
Even over de showroom en de designwinkel… Deze zijn beide zeer de moeite waard! Je ziet de designs van Piet Hein Eek van de afgelopen jaren terug, toegepast op allerlei manieren. Zijn meubels stralen soberheid uit die doet denken aan vroegere tijden. Tegelijkertijd zijn ze eigentijds en uniek. In de designwinkel vind je ook producten van veel andere designers. Van pannen tot lampen en fietsen, maar dan allemaal nét even anders.

De Wonderkamer
Het restaurant is een aanrader en een fijne lunchplek, natuurlijk ook helemaal ingericht met Piet Hein Eek-meubilair. De wonderkamer is een mooie industriële ruimte om je, zoals het woord al zegt, te verwonderen. Ze hebben een wisselend evenementenprogramma, vaak ook optredens van muzikanten én er zijn plannen om een hotel te starten. Kortom, er gebeurt erg veel op deze mooie vierkante meters.

Klik hier om de podcast te beluisteren!

Stijlcast - een podcast over styling en interieur is vanaf oktober 2020 gratis te beluisteren via alle bekende podcastplatforms als Apple Podcast, Spotify en Soundcloud. Daar kun je ook een gratis abonnement nemen zodat verse afleveringen wekelijks automatisch in je feed verschijnen. 

PietHeinEek.Marjolein

Stijlcast