Ontdek je stijl

Welke woonstijlen zijn er zoal?
Je hebt de eerste belangrijke stap gezet, je hebt onze site gevonden met maar liefst 300 bij ons aangesloten interieurprofessionals, verspreid over het land.
Om de stylist te vinden die bij je past, is het wel handig om te weten waar jouw woonstijl voorkeur ligt.
Er zijn legio woonstijlen en wij hebben hieronder een aantal van die stijlen op een rij gezet.

Maak van jouw huis een droomhuis door je persoonlijke stijl te ontdekken. Het restylen of helemaal opnieuw inrichten van je huis kan een enorme uitdaging zijn. Je weet mogelijk best wel wat je mooi vindt. Maar waar vind je het? En hoe maak je de juiste combinaties en keuzes qua inrichtingselementen maar ook qua kleuren en materialen? Binnen welke categorie valt jouw woonstijl eigenlijk en welke stijlen zijn er zoal?
Onze stylisten en interieurontwerpers zijn experts op dat gebied en helpen je graag!

Kies hier een stylist die bij je past. Heb je geen idee? Doe dan eerst onze handige stijltest. Hiermee kun je je persoonlijke woonstijl onderzoeken en wordt je gekoppeld aan stylisten die je in die stijl kunnen adviseren.

Het is natuurlijk ook van belang dat de door jou gekozen stylist in de nabije omgeving gevestigd is. Als je op zoek gaat naar een stylist kun je dat in de zoekfilter aangeven.

charles-deluvio-HyXN3uapAVA-unsplash
sonnie-hiles-L0BaowhFe4c-unsplash

INDUSTRIEEL

Een industrieel interieur kenmerkt zich door het stoere karakter. Een onafgewerkte look met ruwe materialen als warm hout, beton, staal, metaal en steen is typerend voor deze stijl. Meestal ga je bij een industrieel interieur uit van een rustige basis met opvallende meubelen. Er worden geen felle kleuren toegepast maar juist de tinten uit een rustig kleurenpalet.

ROMANTISCH

In een romantisch interieur worden veel bloemmotieven (elementen uit de natuur) gebruikt in behang, stoffering en dessins op accessoires. Het kleurgebruik is zacht, veel pastelkleuren op een basis van warme grijzen en wit. Het gebruik van brocante meubelen is typerend en de materialen zijn zacht maar stralen wel luxe uit. In deze stijl worden veel accessoires toegepast en wordt rijk gedecoreerd.

KLASSIEK

Houd je van de klassieke woonstijl dan gaat je voorkeur uit naar symmetrie, antieke elementen, elegantie en luxe. Deze stijl heeft een rijke uitstraling omdat er veel gebruik wordt gemaakt van luxe materialen zoals velours en donkere houtsoorten. In deze stijl kan naast het gebruik van diepe kleuren ook juist genoegen worden genomen met eenvoudig kleurgebruik als zwart en wit in de basis aangevuld met bijvoorbeeld zilver of goud.

DESIGN

In deze woonstijl zijn de strakke lijnen van het interieur belangrijker dan functionaliteit. De ruimtes zijn licht en rustig, bijna minimalistisch. Materiaal en productontwerp zijn belangrijk, een mooie designstoel of bank komt vaak voor als blikvanger. Er wordt weinig kleur of dessin gebruikt en je voelt je duidelijk aangesproken door het ‘less is more’ principe. Materialen die hier specifiek worden toegepast zijn beton, marmer, kunststof en glas.

MODERN

Ook de moderne woonstijl kenmerkt zich door licht ingerichte ruimtes. Maar hier is vormgeving in combinatie met betaalbaarheid van belang. Meubels zijn zowel comfortabel als functioneel en er wordt een knipoog naar design gemaakt. De kleuren die je veel ziet zijn bruin, zwart, grijs en wit. Soms worden accentkleuren toegepast in bijvoorbeeld accessoires. De meest gebruikte materialen zijn metaal, aluminium, leer, staal, chroom en kunststof. Maar ook hout zou prima in dit lijstje passen.

SCANDINAVISCH

In veel Scandinavische landen zijn de zonuren beperkt. Licht is dus belangrijk in het interieur. Een Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door gebruik van kalme en neutrale tinten en een ruimtelijke inrichting. Blonde houtsoorten, kurk en wol zijn kenmerkende materialen. Spreekt deze stijl je aan dan herken jij je waarschijnlijk wel in de woorden: rust, ruimte, licht en het gebruik van patronen en texturen. Soms in combinatie met zwart-wit dessin in een behang of textielen.