“Terracottatinten zijn afgelopen jaar herontdekt”

In de nieuwe kleurenblogserie van vloerenproducent Interface wordt er gekeken naar terracotta: een kleur die warmte en geluk uitstraalt en de energie en stimulatie van rode tinten combineert met het geluksgevoel van geel.

“Terracottatinten zijn afgelopen jaar herontdekt”

In de nieuwe kleurenblogserie van vloerenproducent Interface wordt er gekeken naar terracotta: een kleur die warmte en geluk uitstraalt en de energie en stimulatie van rode tinten combineert met het geluksgevoel van geel. “Het palet biedt emotionele kracht en is bij ontwerpers en eindgebruikers bekend om rustgevende invloeden te bieden in helende omgevingen. Het creëren van een rustgevende omgeving wordt steeds belangrijker naarmate we uit de pandemie komen en toewerken naar het nieuwe normaal.”“Terracottatinten zijn het afgelopen jaar herontdekt en blijken nog steeds een belangrijke kleur voor de toekomst te zijn. Biologische en aardse tinten terracotta en klei geven een gevoel van vertrouwdheid en diepte. Omdat deze kleur is afgeleid van een natuurlijk materiaal, leent het zich voor gebruik in diverse ruimtes, waaronder commerciële ruimtes en huisinterieurs.”

“Rijke kleitinten en zonovergoten geel zijn tinten die worden gecombineerd, deze tinten geven een gevoel van rust en comfort. Deze warme ondertonen suggereren samen met terracotta een nuchtere sfeer die een verfijnde esthetiek creëert die kleurrijk is zonder onbezonnen te zijn.”“Tijdens een van de laatste designevenementen voordat de pandemie plaatsvond, Stockholm Furniture Fair 2020, zagen we decadente tinten chocoladebruin gecombineerd met terracotta en donkergekleurd hout om zo geïnspireerde binnenruimtes uit de jaren 70 te creëren. Onlangs is de kleur geëxplodeerd in residentieel ontwerp in combinatie met blauw om die aardsheid uit de jaren 80 te bieden om kalmerende ruimtes te creëren.”

“Terwijl we teruggaan naar onze werkruimten, biedt onze nieuwste collectie, Ice Breaker deze natuurlijke aardekwaliteit door middel van onze Drylands, Dune, Sandstone en Iridescence Earth, Golden en Clay kleuren. Elke kleur kiest deze natuurlijke tinten om harmonie in het interieur te creëren en de ruimte te aarden. Ze kunnen goed met elkaar worden gebruikt, of alleen, om diepte te creëren.”

“Terracotta is duidelijk bezig met een comeback. Het is moeiteloze eenvoud, het vermogen om te worden gecombineerd met levendige accenten en warme, veilige ruimtes te creëren waar we naar op zoek zijn, biedt een solide basis voor het ontwerp van de ruimte. We denken dat deze kleur nog vele jaren in ons assortiment zal blijven.”

Meer informatie:
Interface
www.interface.com

Bron: Wonen360

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Mango lanceert haar eerste interieurcollectie – en je wil alles hebben

Na grote modeketens als H&M en Zara komt nu ook Mango met haar eigen interieurlijn. Dat nieuws was al een tijdje bekend, maar de grote dag is nu hier: de Spaanse keten heeft haar eerste interieurcollectie gelanceerd. En die is precies zoals je van Mango verwacht: natuurlijke kleuren, veel linnen en typisch Mediterraans.

De groene estafette | Tierrafino

Het mooie aan het leemstuc is dat het ook altijd nog later gemakkelijk bijgewerkt en gerepareerd kan worden, er zitten geen chemische harders in, eens per jaar een onderhoud is aan te raden voor grotere projecten.