Slowing down Fast Furniture | the Subsitute

Slowing down Fast Furniture

…met learnings uit de (not so) fast fashion

Elke 5 seconden wordt er ergens ter wereld een Billy boekenkast verkocht, dit zijn maar liefst 12 Billy’s per minuut! Het resultaat hiervan was niet eerder zo zichtbaar als tijdens Corona. We hadden eindelijk de tijd om onze huizen op te ruimen. Massaal stonden we uren in de rij bij de milieustraat en overal op de stoep zag je de afgedankte meubels, rijen dik. Dit is slechts de impact van meubels aan het einde van de levensduur. De ‘verborgen impact’, de niet zichtbare impact tijdens het maken en vervoeren van onze spullen, is nog vele malen groter.

In fashion is de transitie richting duurzaamheid 7 jaar geleden ingezet. Met hulp van een aantal grote spelers én de nodige schandalen is er meer kennis over gewassen, productie en arbeid bij de consument terecht gekomen. Fast fashion ligt onder vuur! Door deze ontwikkeling groeide de markt van tweedehands kleding de afgelopen drie jaar 21 keer sneller dan de markt voor nieuwe kleding. Ook nieuwe duurzamere materialen, technieken en businessmodellen worden meer mainstream.

In tegenstelling tot de fashion industrie is duurzaamheid in de meubelbranche nog een grote blinde vlek.

Maak kennis met the Substitute:

The Substitute is hét platform voor het duurzame alternatief in interieur en verbouw. Samen vormen wij een community van duurzame merken, makers & professionals, zoals (interieur)architecten, ontwerpers en stylisten. Wij delen netwerk, kennis en marketing-power in een online community met offline events. Een enorme bron van informatie met als doel: 365 dagen per jaar overzicht, inspiratie & kennis bieden op het gebied van duurzaam wonen zodat iedereen gemakkelijk duurzame keuzes kan maken in en om het huis.

De 2e editie van de beurs zal plaatsvinden van 26-28 maart 2021. Het nieuwe platform the Substitute wordt in januari 2021 gelanceerd. Ga naar www.thesubstitute.nl voor meer informatie.

Bio Machteld & Marieke

Machteld en Marieke zijn de oprichters van The Substitute en organiseren o.a. de Duurzame Woonbeurs. Machteld (53) is een Creatief Strateeg met een achtergrond in reclame en (digitale) marketing en Marieke (38) is business development director met een achtergrond in financiering en consultancy voor impactondernemers.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Mary Hessing maakt het nieuwe magboek van BNS Crisp!

BNS Crisp, dé Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten (met zo’n 330 leden verspreid over het land), blijft actief. Zoals u van ons gewend bent. Dat het aantal partners en leden nog steeds groeit, is goed nieuws. Maar ons optimisme kreeg onlangs nóg een boost door de nieuwe samenwerking met Mary Hessing: haar WOTH Studio zal de hoofdredactie en productie op zich nemen van Showcase 21 magazine.

Trendkleuren karwei

Karwei benoemt trends en kleur voor het najaar

Om het nieuwe seizoen in te luiden zet Karwei de nieuwe trends voor het najaar op een rij. De nieuwste wooncollectie is volledig geïnspireerd op de natuur: dit najaar halen we de schoonheid van buiten naar binnen.