Slaapkamer is koudste ruimte in huis

Het blijft een discussiepunt in vele huishoudens; de temperatuur in huis. Is het te koud of is het te warm? Waar de ene Nederlander comfortabel is met 22 graden, is het voor de ander bij 19 graden al warm genoeg. Maar over slapen zijn we het aardig eens. Slapen doen we het liefst in de kou.

Slaapkamer is koudste ruimte in huis

Het blijft een discussiepunt in vele huishoudens; de temperatuur in huis. Is het te koud of is het te warm? Waar de ene Nederlander comfortabel is met 22 graden, is het voor de ander bij 19 graden al warm genoeg. Maar over slapen zijn we het aardig eens. Slapen doen we het liefst in de kou. Volgens onderzoek van Jaga Climate Designers onder woningeigenaren blijkt dat 70% van de Nederlanders in een slaapkamer slaapt van maximaal 18 graden. Daarmee is onze slaapkamer de koudste ruimte in huis. Gevolgd door het kleinste kamertje: de toiletruimte.

image001.jpg

Volgens diverse onderzoeken brengt slapen in een koude ruimte veel voordelen met zich mee. Je valt sneller in slaap, je slaapt dieper en je blijft er jong uit zien. We zijn dus gezond bezig én vinden die kou ook nog eens aangenaam. Uit het onderzoek van Jaga blijkt dat 84% van de ondervraagden comfortabel is met de koele temperatuur. 58% slaapt het liefst met het raam open. Blijkbaar houden we van een lekkere frisse wind door de slaapkamer. Opvallend detail; het zijn vooral de 50-plussers die in de koudste slaapkamers slapen.

Keep it cool
Maar hoe zorg je ervoor dat het lekker fris blijft in de slaapkamer?
– Zet regelmatig de ramen en deuren tegen elkaar open om goed te luchten.
– Zet de verwarming ’s nachts uit of lager. Dit is ook gunstig voor je energierekening.
– Slaap met het raam open of kies in de zomer voor een klimaatsysteem dat ook kan koelen.
– Zorg voor voldoende ventilatie. Dit kan ook via ventilatieroosters of via een mechanisch ventilatiesysteem.

Bron: Wonen360

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Mary Hessing maakt het nieuwe magboek van BNS Crisp!

BNS Crisp, dé Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten (met zo’n 330 leden verspreid over het land), blijft actief. Zoals u van ons gewend bent. Dat het aantal partners en leden nog steeds groeit, is goed nieuws. Maar ons optimisme kreeg onlangs nóg een boost door de nieuwe samenwerking met Mary Hessing: haar WOTH Studio zal de hoofdredactie en productie op zich nemen van Showcase 21 magazine.

Een airpurifier die verder gaat dan Covid-19!

IKEA introduceert een stijlvolle luchtreiniger voor in huis: FÖRNUFTIG. Nu we meer tijd thuis doorbrengen, wordt het klimaat in huis steeds belangrijker. Schone binnenlucht is cruciaal voor onze gezondheid en ons welzijn – en door het ontwikkelen van betaalbare en slimme oplossingen wil IKEA luchtzuivering toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen