‘76% consumenten staat open voor nieuwe woonmerken’

De afgelopen jaren is er veel gebeurd in de woonbranche. De huizenmarkt staat onder druk en ook het vele thuiswerken heeft invloed op de wooninteresse van de Nederlandse consument. Dat blijkt uit een onderzoek van DPG Media.

‘76% consumenten staat open voor nieuwe woonmerken’

De afgelopen jaren is er veel gebeurd in de woonbranche. De huizenmarkt staat onder druk en ook het vele thuiswerken heeft invloed op de wooninteresse van de Nederlandse consument. Dat blijkt uit een onderzoek van DPG Media.Bijna alle respondenten (94%) geeft aan interesse te hebben in wooninrichting. Slechts een klein deel (6%) is ontevreden over hun inrichting. In 2018 was dit nog 4%. Over het algemeen vindt men het indelen van de ruimte het lastigste bij het inrichten van het huis.

Per doelgroep zit daar wel een verschil in. Zo geven mannen aan dat zij het kiezen van een kleur lastig vinden (30%) en gebrek aan geld staat op nummer één bij alleenstaanden en huishoudens met kinderen > 4 jaar (beiden 43%).

76% geeft aan open te staan voor nieuwe woonmerken. Vrouwen net iets meer (80%) dan mannen (73%). Naast prijs, kwaliteit en uiterlijk wordt het feit of een merk bij hem of haar past, als belangrijker ervaren door de consument dan in 2018 (+113%).

34% wil binnen een half jaar een grote verbouwing uitvoeren. Dit was 23% in 2018. Vooral mensen met thuiswonende kinderen hebben verbouwplannen (53%). 76% klust regelmatig zelf. Het kiezen van een doe-het-zelf winkel wordt vooral bepaald door aanbiedingen (56%) en de locatie van de winkel (52%).

Bron: Wonen360

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

duurzaamheid

Vijf belastingtips voor verduurzamen van huis

Met de hoge energieprijzen zetten steeds meer mensen de stap om hun huis te verduurzamen. De kosten voor het verduurzamen of verbouwen zijn niet aftrekbaar, de financieringskosten voor een lening en de rente vaak wél.