HET VERRASSINGSEFFECT

Mijn zakelijke opdrachtgever, Sjaak Oudakker, is eigenaar van het scheepvaartbedrijf Oudcomb uit Giessenburg. Hij heeft twee nieuwe containerschepen laten bouwen, die qua duurzaamheid ver voorop lopen. Passend in dit plaatje wilde hij ook kiezen voor een eigentijds en duurzaam interieur. Pracht & Praal kreeg de opdracht hier verder over na te denken.

Het interieur moest praktisch, tijdloos en stijlvol zijn. Belangrijk daarbij was het ‘thuisgevoel’ voor de vijf opvarenden (twee kapiteins en drie matrozen). Omdat het schip constant in beweging is en het wisselt qua lading, moest hierbij ook rekening gehouden worden met de indeling van het interieur. Een voorbeeld hiervan is de richting van de bedden, maar ook de gekozen materialen. Niets mocht los kunnen trillen.

Hoe ik te werk ben gegaan verschilt niet van mijn reguliere opdrachten. Het begint allemaal met het inventariseren van de wensen en eisen van de opdrachtgever. Na de inventarisatie maak ik een indeling van de ruimte en een moodboard die de sfeer weergeeft. Na goedkeuring hiervan ben ik op zoek gegaan naar de basiselementen, zoals de vloer en de keuken. Vanuit die materialen én het moodboard ben ik gaan kijken wat daarbij past. Werkelijk alles is door mijn handen gegaan.

Wat dit project extra leuk maakte, was dat ik van Sjaak redelijk de vrije hand kreeg. Omdat het vaak lastig is voor klanten om alle ideeën en adviezen te visualiseren, heb ik een grafisch designer een realistische weergave laten maken van het ontwerp. Zo werd voor de opdracht- gever het beoogde eindresultaat zichtbaar.

Het resultaat van deze opdracht is iets waar ik trots op ben; het overtreft de verwachtingen. Niet alles wat bedacht is kon uiteindelijk zo uitgevoerd worden. Maar samen met Sjaak is er gewerkt naar een eindresultaat waar we beiden zeer tevreden mee zijn. Zoals in al mijn ontwerpen is ook hier het kenmerk van Pracht & Praal terug te vinden. En dat is de unieke oplossing waarin men zich prettig voelt.

Het verrassingseffect, dankzij het Interieurontwerp van Pracht & Praal

010 Arine Ruesen Fotografie 2020 7833

Marian de Hek