OVER EVELIEN REICH

Twintig jaar lang creëerde Evelien Reich de mooiste stillevens voor tijdschriften als Quote, ELLE Eten, ELLE Decoration, Red en FD Persoonlijk. Als Editor in Chief van  ELLE Decoration is Evelien Reich dagelijks bezig met alles wat maar met interieur te maken heeft. Altijd is ze op zoek naar nieuwe inspiratie en de allertofste items. Westwing sprak met deze creatieve duizendpoot over haar inspiratiebronnen, nieuwe trends én de do’s en don’ts in je interieur. Lees je mee?

Wat is jouw grootste inspiratiebron in interieurland?
“Ik heb niet één inspiratiebron maar heel veel! Een tripje naar Marrakech is daarin net zo belangrijk als een beursbezoek. Dat is ook wat we met ELLE Decoration doen; we brengen vanuit allerlei bronnen een edit van de meest prachtige dingen.”

Beschrijf jouw interieurstijl en noem je 3 favoriete eyecatchers met een bijzonder verhaal.
“Tjeemig, dat is lastig! We hebben net een nieuw huis en dat is vrij moody. Ruwe betonnen muren tegenover fluwelen wandtextiel. Die combinatie van ruig en geraffineerd vind ik heel prettig en mijn man kan er zich gelukkig ook goed in vinden. Dat duurt soms even; de messing vitrinekast met rookglas vond hij eerst niks maar is nu inmiddels favoriet. Ook een jaren ‘70 Brutalist lamp in de vorm van een bloem vond hij aanvankelijk spuuglelijk, maar toen die eenmaal hing was hij om. Niet dat ik de wijsheid in pacht heb, zeker niet, maar hij moet soms wat langer wennen aan iets dan ik. Over andere dingen waren we het snel eens, zoals de enorme metalen kast van Roderick Vos en de grote foto van een berg van Adam Jeppesen. Eén ding gaat hij nooit wat vinden; een turquoise melkglazen vintage vaas in de vorm van een hand met een kelk erin. Van mijn oma geweest en deze mag dus nooit meer weg.”

Wat zijn voor jou de absolute DO’S en DON’TS in een interieur?
“Ik ben niet zo van de dogma’s, maar ik vind dat je nooit iets moet doen omdat het nu eenmaal gebruikelijk is. Mensen verven zonder nadenken alle muren in huis wit, terwijl dat zeker niet altijd de juiste keuze is. In tegendeel, mooie tinten op de muur – en plafond of vloer – kan zoveel sfeer toevoegen aan je huis. En als DO zeg ik dan: durf. Durf dingen te proberen, want alleen dan kom je erachter wat bij je past.”

Welke trends voorspel jij voor komend najaar?
“In Milaan zag ik de laatste keer van alles waarvan ik dacht; daar zie ik wel wat in. Veel van de nieuwe meubelen zijn een beetje, hoe zal ik het zeggen, mollig. Mooie ronde vormen maar dan wel modern. En die Scandinavische merken worden steeds geraffineerder, het is meer Nordic Chic. En stiekem zie je ook veel invloeden uit De Stijl terugkomen.”

Welke ontwerpers van eigen bodem moeten we volgen?
“We hebben zo’n mazzel want we hebben zoveel talent hier. Een naam om in de gaten te houden? Ik ben groot fan van het werk van Sabine Marcelis.”

Klik hier om de podcast te beluisteren!

Stijlcast - een podcast over styling en interieur is vanaf oktober 2020 gratis te beluisteren via alle bekende podcastplatforms als Apple Podcast, Spotify en Soundcloud. Daar kun je ook een gratis abonnement nemen zodat verse afleveringen wekelijks automatisch in je feed verschijnen. 

Evelien.reich

Stijlcast