World Hope Forum | 23 januari

Op 23 januari vindt een nieuwe conferentie plaats van World Hope Forum. Deze dag is samengesteld door de Nederlander Barbara de Vries, WHF-ambassadeur voor de Verenigde Staten.

Op 23 januari vindt een nieuwe conferentie plaats van World Hope Forum. Deze dag is samengesteld door de Nederlander Barbara de Vries, WHF-ambassadeur voor de Verenigde Staten.

Deze GRATIS conferentie wordt geopend door de met een Emmy Award bekroonde journalist, historicus, ondernemer en bestsellerauteur Dr. Janus Adams, die de impact analyseert van Black Lives Matter & America’s onlangs ingehuldigd bestuur.

Sprekers:

Barbara de Vries
Dr. Janus Adams
J. Morgan Pruett
William Simmons
Adam Silverman
Laura Chávez Silverman
Li Edelkoort
Philip Fimmano

Tijd: 16.00 – 22.00 uur

Inschrijven: Schrijf je in via deze link.

Het World Hope Forum

Onder invloed van het Covid-19-virus zijn veel mensen tot het inzicht gekomen dat ze hun gedragspatronen moeten veranderen, niet langer te veel reizen, te veel produceren, te veel consumeren of te veel middelen gebruiken. Het comfort van thuis zijn en werken, tijdverspilling in plaats van geld, heeft mensen weggeleid van hun verslaving aan materiële dingen en naar een rijk van delen, zorgen en maken. Eten maken, muziek maken, de liefde bedrijven en kleding en ambachten maken zijn het middelpunt van het leven geworden; het leren van de improvisatievaardigheden die een creatievere cultuur aanwakkeren. De meeste mensen willen niet terug naar dezelfde oude samenleving en verlangen ernaar om hun leven voor altijd te veranderen.

Het World Hope Forum is een nieuwe bijeenkomst die klimaatverandering op de agenda zal zetten en zorg zal dragen voor alle verwaarloosde mensen die betrokken zijn bij productieketens en diensten. Onder leiding van ambassadeurs die zijn gekozen in deelnemende landen, zal het World Hope Forum sprekers en geselecteerde casestudy’s, goede praktijken, heruitvindingen in de detailhandel en innovatieve ideeën samenbrengen die in het voorjaar van heropleving zullen ontkiemen. Elk jaar worden verschillende oplossingen en scenario’s samengebracht in een wereldwijd (virtueel) forum. Dynamische concepten en economische gegevens zullen worden geanalyseerd en uitgewisseld, zodat we allemaal kunnen leren van en onze creatieve energieën kunnen inspireren. De resultaten worden vervolgens gepubliceerd en via open source-toegang kunnen anderen volgen. Samen de wederopstanding van de samenleving opbouwen.

Over Barbara de Vries

Barbara de Vries is creatief directeur, ontwerper en bookmaker. Na een studie design aan het Royal College of Art en een korte carrière als model in Parijs, Australië en het VK, had ze haar eigen veelgeprezen modelabel in Londen voordat ze eind jaren tachtig naar New York verhuisde.

In 1991 creëerde en lanceerde ze de CK-collecties bij Calvin Klein. Barbara startte vervolgens haar eigen modebedrijf met gelijknamige collecties in de VS en Japan. Haar kleding werd verkocht in prestigieuze winkels zoals Barneys NY, Kashiyama Japan, Harvey Nichols UK, enz. In 1997 won ze de WWD (Fairchild) Fresh Face Award.

In 2008 was ze medeoprichter van Gordon de Vries Studio en sindsdien heeft ze boeken geproduceerd, ontworpen en soms geschreven over design, architectuur, mode en lifestyle.

Barbara is sinds 2005 een gepassioneerde activiste tegen plasticvervuiling en gebruikt kunst en design om mensen bewust te maken van dit urgente milieuprobleem. Haar werk was te zien in de Sundance-beweging “One Beach”, in Vogue en op Art Basel, Miami, 2012-2017. Ze heeft lezingen gegeven over plastic vervuiling bij TEDx Miami, The Coral Gables Museum, The Nature Conservancy, etc. In 2014 ontving ze de Dutch American Heritage Day award voor haar bijdrage aan het milieu.

Haar boek, My Dutch Home, Creative Living in Reclaimed Spaces, uitgegeven door Rizzoli, komt uit in september 2021.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

MaterialDistrict | Utrecht | 15 – 17 september 2021

De nieuwe datum en locatie van MaterialDistrict 2021 zijn bekend! Waar voorheen de beurs gehouden werd in Rotterdam, wordt het dit jaar georganiseerd in Utrecht (Werkspoorkathedraal). Ook wordt de data verschoven, van maart naar 15, 16 en 17 september.