Workshop Visual Storytelling | 12 en 13 mei | Cobo & Co

Wil jij alles leren over visual storytelling en jou werk en je merk op een creatieve en professionele manier presenteren? Volg dan op 12 en 13 mei de tweedaagse workshop visual storytelling met 25 euro korting.

Als professionele creatieve ondernemer wil je graag dat jouw werk gezien wordt. Dan is het belangrijk dat jouw werk en het verhaal eromheen, er aantrekkelijk uitzien. Welkom in de wereld van visual storytelling! Je hebt de term vast al vaker gehoord, maar wat is het precies en hoe doe je dat dan?

Op 12 en 13 mei krijg je de antwoorden van branding expert, fotograaf, maker, kunsteducator Vicky Bogaert van  THE UNTOLD en IN DE WONDERKAMER en Heide Smets, grafisch vormgever en oprichter van Cobo&Co. 

Als BNS Crisp lid ontvang je 25 euro korting op deze tweedaagse workshop. Deze code vind je achter de inlog. 

Wat gaan we doen?

Dag 1 draait om het maken van foto’s en video’s met een smartphone (inclusief editing en montage)

Nooit eerder was het zo gemakkelijk om foto’s en video’s te maken. Met een smartphone in de hand is iedereen een fotograaf (èn videograaf). Maar hoe maak je nu beelden die er professioneel uitzien? En hoe zorg je dat foto’s en video’s passen bij de sfeer van jouw onderneming / talent / product / service? Deze dag leer je over zowel de technische als inhoudelijke aspecten.

Dag 2 duiken we in alle andere facetten van visual storytelling!

Beeldmateriaal vormt een groot deel van je visuele branding (zie dag 1) maar er is nog zooooveel meer om jouw verhaal visueel compleet te maken. Want je weet wel wàt je wil vertellen, maar je weet misschien niet direct hoe. Dat gaan we deze dag heel praktisch vertalen naar een visuele toolbox! Denk aan vormgeving basics, huisstijl, apps en het selecteren van beeld, kleur & lettertypen voor jouw unieke look & feel. Je gaat naar huis met de handvatten om jouw werk professioneel in de spotlight te zetten—heel persoonlijk en op maat. Geen vluchtige trends, wel een stevige visuele fundering.
Dag 2 is ook interessant als je al een huisstijl hebt en wil leren hoe je er zelf laagdrempelig mee aan de gang kan.

Deze dagen werken het beste als tweedaagse maar je kunt ze ook apart boeken als ééndaagse. Voor de tweedaagse kun je 1 of 2 overnachtingen erbij boeken mocht je niet in de buurt wonen.

Is dit voor mij?

Deze workshopdagen zijn voor iedereen die hun project of product in de spotlight willen zetten. Misschien herken je je in één van deze situaties?

  • Je weet wel wat je wil vertellen over jouw onderneming of werk maar weet niet hoe dit visueel aan te pakken: je bent op zoek naar concrete tools en apps om mooie visuals te maken
  • Je bent een maker en hebt een idee in je hoofd wat je wil uitstralen maar het komt niet uit de verf in je communicatie
  • Je hebt een creatief beroep maar je foto’s, videos en posts laten jouw werk en talent er niet uit springen
  • Je hebt een eenmanszaak en bent (nog) niet in de positie om je visuele branding uit te besteden
  • Je hebt een logo, een huisstijl (of meer) laten ontwikkelen maar je weet niet goed hoe je de elementen zelf gemakkelijk kan toepassen in je communicatie / social media

Praktisch

Data: 12 & 13 mei
Locatie : Koetshuis Waterland in Velsen-Zuid
Kosten: voor het hele weekend 449 euro – voor een enkele dag 249 euro 

BNS Crisp-leden krijgen nu 25 euro korting als zij beide dagen boeken. Klik hier voor de code. Let op om de code te bekijken moet je ingelogd zijn. 

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Design route | Haarlem | 14 april

Na de leuke en inspirerende dag die we afgelopen november in Den Bosch beleefd hebben, gaat BNS dit keer op tour op 14 april door het prachtige en gezellige Haarlem. Tijdens onze design route maken we een aantal stops.