WONDER Creativity Festival – Biënnale Interieur | Kortrijk | 15 oktober – 14 november

Verwondering en optimisme staan een maand lang centraal in een inspirerend parcours op de voormalige Van Marcke site - ook gekend als de oude De Coene site - in Kortrijk.

Met als blikvanger het nieuwe design event van de Biënnale Interieur, krijgt deze 2e editie van WONDER dan ook ‘PLEASE, HAVE A SEAT’ als thema. 

Samen zitten, samenkomen, samen genieten, samen zijn: door de coronacrisis beseffen we allemaal extra hard het belang van sociale interactie en de invloed hiervan op de mens en maatschappij. Met dit thema maakt WONDER dus niet alleen plaats voor zitelementen in al hun vormen en functies, maar wil het ook het belang en de impact van sociale interactie, samenkomen en sociale handeling laten zien. 

Zowel jong designtalent als gevestigde waarden zullen via tentoonstellingen, kunstinstallaties, workshops, lezingen, innovatieve projecten en verrassende presentaties aan de slag gaan met het thema.

De tentoonstelling Please Have a Seat presenteert meer dan 200 stoelen en zitobjecten van hedendaagse designmerken. Van historische ontwerpen van de Deense ontwerpers Verner Panton en Arne Jacobsen tot modernere objecten van onder meer Dirk Wijnants, Nendo, Jasper Morrison en Barber Osgerby. Ontdek stoelen om op te zitten, om in te hangen, om in te relaxen of om gewoon heel mooi te vinden.

Het grote overzicht toont stoelen die tegenwoordig op de markt te vinden zijn. Ideaal om inspiratie op te doen voor het interieur. Daarnaast wordt de presentatie uitgebreid met vele klassiekers in een unieke vorm. En natuurlijk mogen ook de jonge en experimentele ontwerpen niet ontbreken.

Naast de tentoonstelling Please Have a Seat zijn er nog vele andere tentoonstellingen. Bekijk het volledige programma van het festival op deze website.

Praktische info

LOCATIE
Ingang viaWeggevoerdenlaan 5
8500 Kortrijk

TICKETS
Dagticket €14
Gratis voor kinderen tem 12 jaar.
Groepsticket €10 (vanaf 15 personen)

Koop hier je tickets.

OPENINGSUREN
Open van vrijdag 15 oktober 2021 tem zondag 14 november 2021.
Telkens van donderdag tem zondag, 11u00 – 19u00.

Reken voor een bezoek minstens op een halve dag.
Op de site zijn er drank- en eetmogelijkheden voorzien.

COVID SAFE
In verband met de COVID-maatregelen is een bezoek alleen mogelijk met een geldig Covid Safe Ticket.
– vaccinatieattest: volledige vaccinatie ten minste 2 weken geleden
– herstelcertificaat: positieve PCR-test tussen 11 en 180 dagen geleden
– testcertificaat: negatieve PCR-test (NAAT-test) met bemonstering maximaal 48 uur geleden of negatieve RAT-test (snelle antigeentest) met bemonstering maximaal 24 uur geleden.

wonder festival

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen