Online springcursus leren werken met licht | De Lichtschool | 8 maart

Een goed doordacht lichtplan gaat verder dan enkel decoratieve armaturen plaatsen. In deze online live sprintcursus leer De Lichtschool je kijken naar en werken met licht: direct en indirect licht, lichtkleur en -contrast en licht op verschillende hoogtes.

Online springcursus leren werken met licht | De Lichtschool | 8 maart

Wat hebben we er nu al zin in! De live online sprintcursus leren werken met licht.
Volle bak aan de slag met licht en lichtplannen leren maken. Ben je interieurprofessional en maak je je lichtplannen nu op intuitie? Veel mensen onderschatten het belang van licht in het interieur. Dat is zonde, want met goed licht komt een interieur veel beter tot zijn recht, het is dan ook vaak de sluitpost van een interieurontwerp.

Een goed doordacht lichtplan gaat verder dan enkel decoratieve armaturen plaatsen. In deze online live sprintcursus leert de Lichtschool je kijken naar en werken met licht: direct en indirect licht, lichtkleur en -contrast en licht op verschillende hoogtes.

De Lichtschool gaat je 3 ochtenden live masterclasses geven van 1 uur, met telkens een Q&A als afsluiter, je mag De Lichtschool alles vragen over creatieve lichtplannen leren maken.

Je staat na afloop zekerder in je schoenen en je hebt een hele berg praktische tips verzameled die je meteen in je interieurontwerp kunt toepassen.

PROGRAMMA:

Les 1: De basisprincipes
Introductie wat is licht. Alle technische termen en lichtbegrippen komen voorbij. Wat is het verschil tussen lumen en watt. Hoe pas je de verschillende Kelvin waarden toe in projecten. Wat is LUX, luminantie, CRI en RA waarde? De Lichtschool leert het je op een begrijpelijke toepasbare manier.

Les 2: Een lichtpan leren maken in 7 stappen
Maak jou interieurontwerp compleet met een professioneel lichtplan. De Lichtschool leert je in 7 stappen van licht naar lichtplan. De sleutel tot succes is denken in lichtruimtes! De Lichtschool neemt je mee in het maken van een vlekkenplan, lichtanalyse, programma van eisen en het maken van een groepen- en schakelplan.
En het allerbelangrijkste je lichtplan kunnen onderbouwen en presenteren naar je klant met ons unieke ‘layered lighting’ systeem.  Je staat hiermee zekerder in je schoenen en je maakt je interieurontwerp compleet.

Dag 3: Praktische tips en trucs – 
Aan de hand van 2 praktijkvoorbeelden van een woonkamer laat De Lichtschool je heel veel gouden tips en trucs zien om zelf aan de slag te gaan met het maken van een lichtplan. Hoe zit het ook alweer met de afstand van spot tot wand? Heb ik voldoende licht in mijn lichtplan? Hoeveel lumen heb ik nodig voor de centrale hanglamp in de slaapkamer?Welke bundelbreedtes pas ik toe op welke plekken in de ruimte? Op al deze vragen en meer krijg je een antwoord.

Investering: 3 dagen €177 incl btw 

LESTIJDEN:

Les 1 maandag 8 maart 10.00u live online
Les 2 woensdag 10 maart 10.00u live online
Les 3 vrijdag 12 maart 10.00u live online

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Zet je schrap, want het worden 3 ochtenden een intensief uur!! Alle tips en trics kun je meteen verwerken in jouw lichtplannen. 
Alles is live! 
Deze 3 masterclasses kun je later nog 2 weken terugkijken

OVER ANNELIES VALENTIJN, INTERIEURARCHITECT EN LICHTEXPERT

Als interieurarchitect ben ik altijd gefascineerd geweest door licht en het enorme effect daarvan op ruimte, kleur en beleving. En terwijl veel interieurontwerpers licht en verlichting als detail zien, zijn licht en architectuur voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik maakte er mijn specialisme én mijn missie van en startte De Lichtschool, die specialistische licht-opleidingen aanbiedt aan professionals in interieur.

Na mijn opleiding aan de Kunstacademie wist ik eigenlijk niets over licht en het belang daarvan voor interieurs en architectuur. Het lichtvak heb ik pas later in de praktijk geleerd bij diverse lichtstudio’s in binnen- en buitenland. En nu wil ik mijn jarenlange ervaring in het lichtvak met jullie delen! Ik zie namelijk nog veel interieurprofessionals worstelen met licht en het maken van lichtplannen.

Heb jij ook twijfels of je wel voldoende licht hebt ingetekend? En of je de juiste afmetingen hebt aangehouden?

Ben jij klaar met onzeker te zijn over je lichtplannen en wil jij nooit meer twijfelen over je werk? 
Volg dan deze online live sprintcursus

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Unlit Studio | Q&A Sessie | 23 april

Unlit Studio is de software die jou als stylist in staat stelt om zonder enige 3D ervaring binnen een zeer korte tijd enorm realistische 3D presentaties te maken.

Unlit Studio | Q&A Sessie | 20 mei

Unlit Studio is de software die jou als stylist in staat stelt om zonder enige 3D ervaring binnen een zeer korte tijd enorm realistische 3D presentaties te maken.