Design District | 24-26 Mei | Van Nelle fabriek Rotterdam

Design District is terug op volle sterkte na 2 kleinere voorgaande edities vanwege covid. Op 24, 25 en 26 mei, is er in de van Nelle Fabriek een hele hal extra waar je top interieurdesign merken kunt zien. Op de ruim 10.000 m² uitverkochte beursvloer exposeren 200 merken.

In 2002 vond de eerste editie van Design District plaats, er volgden nog vele edities van 100% Design en later Design District. “Wij zijn heel blij en ook een beetje trots dat we deze 20e editie -bijna- bereikt hebben. Dankzij alle deelnemers, leveranciers en vooral bezoekers natuurlijk. Dus we hopen dat iedereen deze mijlpaal met ons komt vieren op 24-25-26 mei in de Van Nelle Fabriek”, aldus de organisatie.

Voor leden van INRETAIL is er een gratis trendlezing van woontrends 2024 op 24 mei 13.15 – 15.15 uur. Trendwatcher en expert Aafje Nijman neemt je dan – tijdens een interessante trendlezing – mee in de nieuwste woontrends voor 2024, zodat je je onderneming hier perfect op kan voorbereiden. Aan het einde van de presentatie ontvang je direct de nieuwste Woontrendwaaier 2024, helemaal gratis (t.w.v. €35,00). Binnenkort verloten wij 2 tickets voor deze lezing twv €99,00, hou de socials in de gaten van BNS!

Andere lezingen tijdens de Design District:

24 Mei

12.00 – 13.00 uur ‘De Interieur Club Talk X Design District met Femke Furnée van FEST’
Mark Timo en Gertrude van den Brink van De Interieur Club gaan in gesprek met Femke Furnée. In een aantal jaar tijd loodste Femke Furnée FEST van een startend designmerk naar een gevestigd label met een miljoenenomzet.

15.30 – 16.15 uur ‘Lichtontwerp in een transformatie project’ door Koen Smits (Lichtconsult) en i29 interior architects
Koen Smits van Lichtconsult en i29 interior architects vertellen over het aansprekende project Felix Meritis in Amsterdam. Leer hoe lichtontwerp en interieur architectuur perfect samengaan en complementair zijn in dit bijzondere project waarin elke kamer zijn eigen identiteit heeft.

25 Mei

10.30 – 11.30 uur ‘Design for the office’ door Robert Bronwasser
Robert Bronwasser ontwerpt al 20 jaar succesvol producten en accessoires voor de werkomgeving. In een inspirerende lezing vertelt hij over zijn visie en geeft hij inzicht in zijn manier van werken en het verhaal achter zijn ontwerpen. 

12.00 – 13.00 uur ‘De Interieur Club Talk X Design District met Osiris Hertman’
Mark Timo en Gertrude van den Brink van De Interieur Club gaan in gesprek met Osiris Hertman. Osiris ontwerpt wereldwijd het interieur voor particuliere woningen alsook zakelijke en commerciële projecten zoals showrooms, restaurants, hotels en wellness resort.

13.30 – 14.45 uur BNI lunchlezing ‘The Office in Motion’ door Michou van Gennip, Erik Saathof en Femke Rinsma
De werkomgeving is enorm in beweging en hoe kun je binnen deze evolutie een werkomgeving faciliteren die niet binnen een aantal jaar outdated is? Alles wat je wilt weten over de werkomgeving komt aan bod tijdens deze lezing.

Beeld: Design District

Nog meer inspiratie door grotere beurs vloer
Naast gevestigde merken presenteren verschillende zelfstandig ontwerpers en studenten hun werk op Design District. Nu de beursvloer weer groter is, is daar ook meer ruimte voor. Dus het Designer District vind je komende editie op twee verschillende plekken, namelijk in de oude Tabaksfabriek, maar ook tussen de stellages van het voormalige Distributiecentrum.

Daarnaast presenteren ook studenten van de Willem de Kooning Academie en van het Hout- en meubilering college hun werk.
Bij mooi weer kan je ook even de tuin in om daar het buitenmeubilair van verschillende merken te bewonderen.

Kijk hier voor de lijst met deelnemers

Breng zeker een bezoek aan deze BNS Crisp partners die op de beursvloer aanwezig zijn:

 • Cerriva – stand V60
  Cerriva specialiseert zich in het adviseren en verkopen van keramische wand- en vloerafwerkingen. Middels hun tegels verbinden ze mens, functie en ruimte: Tiles That Connect!
  Haal als BNS lid je goodie bag van Cerrina op bij de stand V60
 • Decolegno – stand V17
  DecoLegno is exclusief distributeur van de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf. De decors én voelbare structuren in de collectie geven de beleving van echte materialen zoals hout, marmer, leer, textiel of natuursteen.
 • Geberit – stand V93
  Geberit AquaClean – dé douchewc – reinigt de billen met warmwater middels de ingebouwde douchefunctie. Water is verfrissend, hygiënisch, reinigend en bijzonder comfortabel. Ontwerper Christoph Behling combineerde esthetiek met functionaliteit.
 • Leolux – stand V74
  Het familiebedrijf Leolux produceert hoogwaardige designmeubelen voor een internationale markt: banken, fauteuils, stoelen, (salon)tafels en accessoires op bestelling, voor interieurs waarin stijl, kwaliteit en functionaliteit vooropstaan. Er zijn drie merkcollecties: Leolux, Pode en Évidence.
 • Vloerkledenwinkel – stand S12
  Als familiebedrijf met meer dan 40 jaar kennis van en ervaring met vloerkleden, staan zij voor kwaliteit, persoonlijk advies en de allerbeste service. 
 • Huijser agenturen – eigen showroon Van Nelle Fabriek
  Huijser Meubel agenturen, is een handelsagent en importeur van design meubilair, op het gebied van projectmeubilair alsmede retail. Zo vertegenwoordigen zij in de Benelux Polflex Salotti snc uit Italië, KFF meubilair uit Duitsland, Cuero Design uit Zweden. Kula. Deze collecties zijn specifiek gericht op de inrichting van boardrooms, vergaderzalen, openbare ruimtes, restaurant, hotels en woningen.
  Op vrijdag ochtend 26 mei een speciale ontvangst voor BNS leden met een unieke rondleiding door de fabriek inclusief een bezoek aan de Tearoom. Meer informatie
Beeld: Design District

Praktisch

Datum: 24,25,26 mei 2023
Locatie: Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Tickets:  Via deze link kun je een gratis Design District toegangskaart aanvragen. Hou je BNS Crisp lidmaatschapsnummer hierbij onder handbereik.
Openingstijden:
Woensdag 24 mei 10.00 – 18.00 uur
Donderdag 25 mei 10.00 – 19.00 uur
Vrijdag 26 mei 10.00 – 17.00 uur

Woensdag 24 en donderdag 25 mei zijn uitsluitend toegankelijk voor vakpubliek. Vrijdag 26 mei zijn naast professionals ook studenten en particulieren welkom. De registratie voor bezoekers opent eind maart.

Check: design district

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Art workshop | 2 juni | Haarlem | Werk aan de muur

Vrijdag 2 juni origaniseert BNS Crisp partner Werk aan de Muur een gratis Art workshop bij hun op kantoor in Haarlem! In een interactieve workshop maak je kennis met het interieur professional programma, handige tools voor het visualiseren van kunst in jouw interieurontwerp en laten ze zien hoe je kunt navigeren door de collectie.