Cursus interieurfotografie | 10, 17 & 31 okt | omgeving Utrecht

Al meer dan 20 jaar helpt Nicole bedrijven met het neerzetten van een professionele, onderscheidende beeldtaal door middel van haar fotografie.

Cursus interieurfotografie | 10, 17 & 31 okt | omgeving Utrecht

In slechts drie lessen zelf professioneel aan de slag!

Herken jij je hierin als interieurprofessional?

Je maakt supermooi werk en je klanten zijn blij, maar na de oplevering van je project heb je niets om aan potentiële nieuwe klanten te laten zien. Het zou zo fijn zijn als de foto’s die je van je projecten maakt méér zijn dan puur een registratie. En daar komt een uitdaging om de hoek kijken, want hoe kun je ook de sfeer overbrengen, die jij voor ogen had tijdens het maken en uitvoeren van dit project?

“Super leerzame training. Enorm veel info, tips & tricks. Fijn om het tijdens de praktijkdag – onder begeleiding – een beetje te kunnen maken. Merk wel dat ik nu écht zelf aan de slag moet om de kennis vast te houden en handigheid te krijgen. Dank voor alles!” – Lotte Nijkamp, Woanderlust

Wat mag je verwachten tijdens deze cursus?

Les 1: Interieurfotografie: techniek & theorie verdieping

We beginnen met een dagdeel verdieping in de theorie. Daarbij komen de begrippen; diafragma, sluitertijd, iso-waarde en witbalans voorbij. En natuurlijk ook de lenskeuze, compositie, etc. De juiste voorbereiding is ook bij fotografie het halve werk.

Voorbereiding les 1.
Voorafgaand aan deze dag is het verzoek om een paar eigen beelden in te sturen.

  • Een foto die voor verbetering vatbaar is (waarvan je weet dat het beter kan, maar HOE?!) en één waar je heel tevreden over bent (meerdere mag ook)
  • Systeem- of spiegelreflexcamera* incl. geheugenkaartje en volle accu.

*) Een camera waar je de sluitertijd, diafragma & iso-waarde zelf in kan stellen en vanuit manual (M) stand kan werken (dat leer je in de 1e bijeenkomst)

Les 2: Praktijkles interieurfotografie op locatie

Vervolgens neemt Nicole jullie graag mee naar het Kabinet, waar we de gelegenheid hebben om in verschillende studio’s te fotograferen en na afloop heerlijk te lunchen.

Voorbereiding les 2.
-> Systeem- of spiegelreflexcamera, lenzen, leeg geheugenkaartje, volle accu en statief, eventueel laptop met kaartlezer.

Les 3: Theorie verdieping, beeldbewerking basis

De praktijkopdrachten worden in het derde deel bekeken, besproken en Nicole deelt graag nog tips & tricks met je om zo nog meer optimale beelden te kunnen maken door middel van o.a. beeldbewerking. Er zijn altijd uitdagingen waar meerdere mensen tegenaan lopen, deze nemen we natuurlijk mee tijdens de masterclass. Na afloop doet de camera wat jij graag wil en niet andersom!

Voorbereiding les 3.
-> Laptop met fotobewerkingsprogramma (voorkeur Photoshop). Camera en lenzen (alleen bij vragen m.b.t. camera en instellingen).

Geen camera, geen probleem!
Heb je (nog) geen geschikte camera dan is dat voor het deelnemen aan deze masterclass geen enkel probleem.
Ook voor jou reserveren we alvast graag een plaatsje. Laat ons weten of Nicole Minneboo voor masterclass les 2 een camera voor je mag meenemen door onderstaand inschrijfformulier te gebruiken.

Canon 90D met 18-135 mm objectief of Canon 7D met 24-105 mm objectief

Kosten € 50,- per camera & statief exclusief btw.

Je hoort vooraf met welke camera je gaat werken zodat je je hier online al een beetje in kunt verdiepen.

Achteraf: Nicole Minneboo’s Lightroom handleiding & evaluatie

Wanneer alle lessen geweest zijn, krijg je van Nicole Minneboo een Lightroom handleiding. Deze heeft ze speciaal voor jullie samengesteld, zodat het aansluit op de punten die jullie hebben geleerd tijdens de masterclasses. Daarnaast ontvang je van ons enkele vragen ter evaluatie.

Over Nicole Minneboo

Al meer dan 20 jaar helpt Nicole bedrijven met het neerzetten van een professionele, onderscheidende beeldtaal door middel van haar fotografie. Haar specialisme ligt bij Interieurfotografie (magazines, interieur- en industrieelontwerpers, retail), Portretfotografie (commercieel en de sociale sector) & Fotograferen van Productieprocessen.

Meestal werkt zij op locatie en soms bij de klant, of op een mooie locatie die zij gescout of gehuurd hebben of in haar studio in Eindhoven. Nicole voelt zich op veel terreinen thuis, sterker nog, het is precies die afwisseling die maakt dat zij dit vak al zo lang zo leuk vindt. Zij verdiept zich graag in de vraag van de klant en met name welke boodschap de beelden moeten gaan vertellen. Daarmee kan ik de richting en sfeer bepalen die nodig is voor de shoot.

Naast conceptueel beelddenker en fotograaf, geeft zij met enige regelmaat een masterclass aan fotostudenten, of (vergevorderde) amateurfotografen. Haar kennis en kunde deelt ze heel graag, vandaar ook deze driedelige serie masterclasses interieurfotografie. Nicole neemt je mee in “haar wereld” en zal een serie tips en how to’s delen, zodat jij na afloop beter de sfeer weet te vangen van jouw werk en dit om kan zetten naar een kwalitatief & creatief portfolio. Zodat je nieuwe (potentiële) klanten een goed beeld krijgen van jouw stijl!

Handige informatie op een rijtje

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 16.

Duur
Drie dagdeel lessen.

Data

Les 1. 10 oktober 2022
Inloop vanaf 9.30 uur Starten om 10.00 tot 12.30 uur

Les 2. 17 oktober 2022
Inloop vanaf 9.15 uur Starten van 9.30 tot 12.30 uur

Les 3. 31 oktober 2022
Inloop vanaf 9.30 uur Starten van 10.00 tot 12.00 uur

Locaties

Les 1. Homebase BNS Crisp in de woonindustrie in Nieuwegein
De Woonindustrie is oorspronkelijk een B2B inkoopcentrum in de woon-/interieurbranche. En de plek waar het thuishonk van BNS Crisp zich bevindt.

Les 2. Het Kabinet in Bunnik, Rumpsterweg 1 – 5, 3981 AK Bunnik
Centraal gelegen in Bunnik vindt je de tweede locatie Het Kabinet, een eigentijdse woonwinkel waar je ogen te kort komt! De kwaliteit van de collecties, van kasten, tafels tot banken hebben wij hoog in het vaandel staan. We vinden dat je lang moet kunnen genieten van je meubels. We stellen dan ook hoge eisen aan de totstandkoming van onze collectie

EIGEN COLLECTIE
Het kabinet ontwerpt ook zelf meubels. Deze meubels zijn kwalitatief hoogwaardig en gemaakt van duurzame materialen. Ook tijdens de productie wordt rekening gehouden met milieubelastende aspecten zoals de samenstelling van verf en lak; deze zijn bijvoorbeeld watergedragen. 

DUURZAME MATERIALEN
In onze woonwinkel vind je heel veel meubels die vervaardigd zijn van duurzame materialen, zoals mangohout, eikenhout, keramiek en ecostof. Deze materialen zijn stuk voor stuk duurzaam en milieuvriendelijk. Zo proberen we onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken.

Les 3. Homestudios, Proostwetering 31, 3543 AB Utrecht
Het Homestudios Experience Center ligt op een centrale plek in Nederland; langs de A2 in Utrecht. In dit centrum vind je alle kennis en inspiratie die je nodig hebt om van je huis een thuis te maken. 

In Homestudios heten we je welkom in de wereld van interieur en materialen. Ideeën stromen en ontwerpen ontstaan. Hier zie je de mogelijkheden en de verschillen tussen een casco en ingerichte woning. Rebellenclub is betrokken bij dit centrum en heeft de woningen voorzien van hun collectie meubelen. Van op maat banken tot prachtige eettafels en kasten. Een hele fijne samenwerking dus Homestudios & de Rebellenclub! De rebellenclub is een club die het net een tikje anders doet. Wij zijn de club van vriendelijke dwarsdenkers. Scherp en eigenzinnig; dat is waar wij voor staan en vertalen dit ook door naar onze collecties en samenwerkingen. Zo hebben we onlangs met de studenten van het Nimeto een collectie samengesteld waarbij zij de designer zelf zijn. De locaties van Rebellenclub zijn volledig beschikbaar voor jullie om met klanten te komen kijken, zitten en voelen. 

Kosten deelname

Een van de pijlers van BNS Crisp is om bij te dragen aan de professionalisering van het interieurstylingvak. Dit doen wij door gedurende het jaar inhoudelijk voor onze leden te programmeren. In 2022 is ervoor gekozen om het reguliere aanbod verder te verrijken met diverse masterclasses en workshops waaronder deze cursus interieurfotografie. Op die manier bieden wij (niet) leden de mogelijkheid om projecten zelf professioneel vast te leggen en zich nog beter te kunnen profileren richting hun (potentiële) klanten.

Niet leden
Deelname aan deze cursus interieurfotografie is voor niet leden € 345,- (excl. 21% btw).

Leden en partners van BNS Crisp
Deelname aan deze driedelige serie masterclasses is voor leden en partners € 245,- (excl. 21% btw).

Na betaling is je inschrijving pas definitief. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn dan kun je, waar mogelijk, de les inhalen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan ontvang je 50% van je lesgeld van de betreffende les retour. Bij no-show is restitutie van het lesgeld niet mogelijk.


Driedelige cursus interieurfotografie - LEDEN & PARTNERS

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Prijs:
Prijs is inclusief BTW. Na het versturen van dit formulier wordt je direct doorgestuurd naar iDeal voor de betaling.
Camera huren
Optioneel; huur een camera voor les 2 via Nicole Minneboo, zie info hierboven. Prijs is inclusief BTW

Driedelige cursus interieurfotografie - NIET LEDEN

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Prijs:
Prijs is inclusief BTW. Na het versturen van dit formulier wordt je direct doorgestuurd naar iDeal voor de betaling.
Camera huren
Optioneel; huur een camera voor les 2 via Nicole Minneboo, zie info hierboven. Prijs is inclusief BTW

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Masterclass The History of Wallpaper | Issabella van Baaren en magazine Herenhuis | Amersfoort | 30 september & 11 november 2022

Issabella van Baaren en magazine Herenhuis organiseren op 30 september en 11 november 2022 de masterclass ‘The History of Wallpaper’. In het ochtendprogramma komen diverse technieken en symboliek van patronen aan bod. Na de inbegrepen lunch verplaatst de Masterclass naar de Volmolen in Amersfoort, waar de katoendrukkerij is gevestigd. Hier maak je o.a. kennis met de blokdruktechniek en ga je er ook daadwerkelijk mee aan de slag.

GLUE Amsterdam | 15 t/m 17 september 2022

Op een mooie dag in september een route volgen langs allerlei designs. Wie wilt dat nou niet? Gelukkig komt GLUE Amsterdam eraan: een driedaagse designroute van en voor Amsterdamse ontwerpers, het grote publiek, architecten, merken, showrooms, galeries, academies en andere collega’s.