Big Art | 29 september – 1 oktober | Amsterdam

Met ruim 100 deelnemers is de komende editie van XL kunstplatform BIG ART groter dan ooit. Kunst wordt steeds belangrijker in het interieur (ontwerp). Een mooie kans om je onder te dompelen in inspirerende kunstwerken.

Gedurende een lang weekend van 29 september tot en met 1 oktober, opent de oude gevangenis opnieuw de deuren voor het publiek.
Het Hoofdgebouw van de voormalige bajes vertoont nog steeds sporen van haar roemruchte verleden maar wordt door tientallen kunstenaars nieuw leven ingeblazen. Het gebouw, onderdeel van Bajeskwartier, een nieuwe, groene wijk in wording, is volledig casco en leent zich zeer goed voor de pop-up kunstbeurs. De lege vloeren en rauwe wanden bieden kunstenaars ruimte die in de stad steeds schaarser wordt. Meer dan 6000 vierkante meter hebben de deelnemers dit jaar tot hun beschikking.

Nieuwe aanwas

Uit het grote aantal aanmeldingen zijn veel kunstenaars geselecteerd die niet eerder aan BIG ART deelnamen, waaronder verschillende jonge talenten en multimediakunstenaars. De Roemeense Diana Gheorghiu creëert fictieve, computer gegenereerde portretten, performancekunstenaar Bart Pols presenteert autobiografische sculpturen en Lee McDonald brengt met Galerie van Gelder een enorme F1 wagen van karton. De interactieve kunstinstallatie van Jochem Esser via Root Gallery is niet te missen evenals het fotografische wandwerk dat Mounir Raji met Art Zaanstad presenteert. Studio mo man tai heeft een primeur met een groot lichtkunstwerk en Roos Vogels maakt metershoge bomen in houtskool op katoen. Nieuw zijn deze editie ook de fijnzinnige tekeningen van Cindy van Woudenberg, de kinetische sculptuur van Ritsert Mans en de grote stripachtige figuren van Ran Kunst. Tevens doen verschillende galeries zoals Heejsteck# en BLEND voor het eerst aan BIG ART mee.

2022 – Diederik Verbakel – Fotograaf Pierre Banoori

Praktisch

Locatie: Bajeskwartier | H.J.E. Wenckebachweg 48 | Amsterdam
Datum: Vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober 2023 | 11.00 – 18.00 uur
Tickets zijn hier te koop en aan de deur verkrijgbaar tijdens het event en de kosten zijn € 15,00.

Bajeskwartier is een ontwikkeling van gebiedsontwikkelaar AM, AT Capital en Schroders Real Estate en bevindt zich vlak bij de ring en op 15 fietsminuten van de binnenstad van Amsterdam. Ook met het OV is de locatie gemakkelijk te bereiken; Bajeskwartier ligt naast metrostation Spaklerweg.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Ga met BNS Crisp naar de DDW | 27 oktober | Eindhoven

Wil jij in één dag de hoogtepunten van de Dutch Design Week zien en netwerken met collega’s uit het vak? Stap samen met ons op de fiets voor een inspirerende route door Eindhoven waarbij we diverse DDW-locaties en -exposities bezoeken.