Bedrijfsbezoek ROC Twente | Hengelo | 4 november

Bedrijfsbezoek geregeld vanuit regiotafel Oost. Alle leden van BNS Crisp zijn welkom.

We zijn te gast bij het ROC van Twente. Een knap voorbeeld van duurzaamheid, upcyclen en recyclen. Ed Kempers zal ons rondleiden en alles vertellen over dit bijzondere gebouw.

Het stalen skelet van de voormalige ijzergieterij van Stork is omgebouwd tot een inspirerende omgeving voor student en medewerker van het ROC van Twente. Oude elementen zijn zoveel mogelijk intact gelaten.

Ooit werden op deze plaats stalen onderdelen gegoten en later grote machines gerepareerd. Deze tweede ijzergieterij van Stork werd gebouwd in 1902. In 1979 gaat de gieterij dicht om plaats te maken voor Stork Services. Eind jaren ’90 verlaten deze als laatsten het gebouw. Nu is de Gieterij als gemeentelijk monument blijven staan midden in de hal van het nieuwe ROC complex. Daarmee is de historie een zichtbaar onderdeel geworden van de toekomst.

Uitgangspunt voor het ontwerp van de hal was om deze niet in oorspronkelijke staat terug te brengen, maar de geschiedenis zichtbaar te laten. Juist de afgebladderde verf op de staalconstructie, de afgeknipte leidingen en de aanwezigheid van een oude kraan bepalen de kracht en de specifieke sfeer van de ruimte. Deze toestand is ‘geconserveerd’. De oude hijsbalken zijn verwerkt in de loopbruggen van de verdieping. Contrasterend element is de opgetilde ontvangstruimte ‘Jonas’, als een los paviljoen in de hal geplaatst. De nieuwe opvallende gietijzeren kolommen bij de entree en de betonnen kolommen in de rest van het gebouw zijn een hedendaagse referentie aan de vroegere functie van het gebouw. 

Tijdstip: 10.00 tot ca. 12.30 uur
Ben jij erbij? Meld je dan aan door te mailen naar Nynke.
Je ontvangt dan tijdig alle informatie.
Aanmelding is definitief nadat de onkosten van €7,50 zijn voldaan.
VOL=VOL

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

excellent

EXCELLENT WOONBEURS | 25 t/m 28 November | Rotterdam

Of het nu gaat om kunst, designmeubelen, architectuur -zowel binnen als buiten-, woonaccessoires of auto’s en boten, op de Excellent Woonbeurs sta je midden in de beleving. Daar kun je alles zien, ruiken voelen en horen.