BNS Group Shoot by CHYMO & MORE Photography-3

Juist nu, handig om te weten

Nieuw noodpakket (met ingang van 1 juni 2020) zet streep door automatisch geld
Bedrijven die het tijdens de coronacrisis goed doen terwijl hun concurrenten het zwaar hebben, krijgen nier langer geld van de overheid. In het tweede steunpakket dat het kabinet op 19 mei 2020 presenteerde, worden alleen nog ondernemingen geholpen, die het echt nodig hebben.

In het eerste pakket konden bedrijven nog 4000 euro tegemoetkoming in de vaste lasten krijgen als ze tot een bepaalde categorie behoren. Daarnaast hoefden zij slechts te verklaren – dus niet te bewijzen – dat ze minimaal 4000 euro omzetverlies dachten te lijden en eenzelfde bedrag aan vaste lasten kwijt te zijn.

Deze regeling, de Tegemoetkoming ondernemers, getroffen sectoren COVID-19 (TOGS), keert in het tweede pakket niet terug.

Wat komt er voor in de plaats?
Daarvoor in de plaats komt een regeling die meer op maat is gesneden, en die ook hoger kan uitvallen. Afhankelijk va de omzet kan de maximale tegemoetkoming oplopen tot maximaal 20.000 euro per kwartaal, ofwel circa 6700 euro per maand.

Wat moet je doen om voor deze nieuwe TOGS regeling in aanmerking te komen?
Om in aanmerking te komen, moet het omzetverlies 30% of meer zijn. Hoewel de TOGS dus wordt ingeruild voor een nieuwe regeling, zet het kabinet de andere twee reddingsboeien uit het eerste noodpakket wel door.

Over Tozo
Zo kunnen zelfstandigen die inkomen hebben verloren een beroep blijven doen op de tijdelijke overbrugginsregeling zelfstandige ondernemers. Zelfstandigen die minder dan 1500 euro (paren) of 1050 (alleenstaanden) aan inkomen hebben, krijgen een aanvulling. Nieuw is wel dat er ook naar het inkomen van de partner wordt gekeken. Is dat hoger dan het sociale minimum, dan is er geen recht op een uitkering.

Ook de noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid (NOW) krijgt een vervolg. Hierbij neemt de overheid maximaal 90 procent van de loonsom over van getroffen bedrijven.

Mocht je nog vragen hebben check dan de volgende website of bel met 0800 2117 van de Kamer van Koophandel. Of doe hier de KvK corona regelingencheck om te ontdekken waar jij voor in aanmerking komt en wat je hiervoor moet doen.

Bovenstaande informatie is voor het laatst geactualiseerd op 20 mei 2020


Inmiddels is bekend geworden dat de overheid ook voor zzp-ers een regeling treft. Hoe pak je dit als stylist het beste op?Storm of corona; risico’s horen bij het ondernemen, maar sommige zijn buitensporig. Wij doen ons best om jullie daarbij te helpen.

Welke regelingen zijn er voor zzp-ers die te maken hebben met minder omzet en wat kun je doen? De Kamer van Koophandel ondernemersadviseurs geven tips!

Doe er als interieurprofessional je voordeel mee. Deze twee tips zijn mogelijk het meest relevant:

  • Tozo inkomensondersteuning en leningen
  • Uitstel betalen belastingen.

Kijk voor meer informatie op https://www.kvk.nl/corona/

Of bel met het KvK coronaloket: 0800 2117.

Bovenstaande informatie is voor het laatst geactualiseerd op 16 april 2020

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.