Biophillic design – Lianne Bongers

|

Lianne Bongers

Lianne Bongers is zelfstandig interieurontwerper (sinds 2004) en gespecialiseerd in biophilic design; ontwerpen gebaseerd op de natuur. Zij ontwerpt duurzame interieurs, voornamelijk voor de zakelijke markt, met haar bedrijf Studio Lime interieurconcepten. Ze wil de wereld beter achterlaten voor onze kinderen en dat kan alleen door betere keuzes te maken en anderen daarmee te inspireren. 

Ze is zeer gepassioneerd over biophilic design en alle voordelen die deze ontwerpmethode heeft. Daarom heeft ze besloten om er haar missie van te maken zoveel mogelijk interieur(architecten), ontwerpers, stylistes, groenontwerpers en andere geïnteresseerden te leren werken met de principes van biophilic design. Dit doet ze door middel van een online lidmaatschapsplatform genaamd Biophilic Design Academy (BDA). Hier komen ook diverse cursussen en webinars op beschikbaar.

Lianne Bongers

BDA – Biophillic Design Academy

Het platform biedt een schat aan mogelijkheden om te verbinden met gelijkgestemden, elkaar te inspireren, kennis op te doen en te delen, en om elkaar te ondersteunen bij het vergroten van de bekendheid van biophilic design in Nederland. Dit doet Lianne niet alleen maar met een team van 11 biophilic experts met elk hun eigen specialiteit; de ambassadeurs. Deze experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Wat vind je nog meer op het platform?

– duurzame leverancierslijst
– boekenlijst
– natuurfoto’s
– leren over biophilia binnen BREAM, LEED en WELL
– leren over forest bathing
– voorbeeldprojecten
– wetenschappelijke onderzoeken
– podcasts, video’s, blogs
– en nog veel meer

Leuk weetje: Voor elk nieuw lid wordt een boom geplant via Trees for all.

Lid worden kan via https://studiolime.nl/lid-worden-platform/

BDA – Biophillic Design Academy

Interieurprofessionaldag 13 november 2023

Biophilic design gaat verder dan duurzaamheid

Er is veel te doen over duurzaamheid in de interieurwereld. Binnen biophilic design is dit altijd een belangrijk onderdeel geweest. Met biophilic design voegen we echter nog een extra dimensie toe aan duurzaamheid. Het is de kunst om de natuur terug te brengen in onze gebouwde omgeving en daarmee onze verbinding met de natuur te herstellen. Waar duurzaamheid zich vooral richt op de ecologische aspecten, zoals energie-efficiëntie en materiaalgebruik, gaat biophilic design verder en richt het zich ook op ons welzijn en onze gezondheid. Het draait om het creëren van ruimtes die onze zintuigen prikkelen en waarin we ons echt verbonden voelen met de natuurlijke wereld om ons heen.

Lianne neemt je mee in haar biophilic wereld en laat je zien hoe je deze ontwerpmethode toepast in jouw ontwerpen tijdens de workshop op de Interieurprofessionaldag op 13 november in Nieuwegein.

Lees meer nieuws & inspiratie