Wat doet een interieurstylist?

Om de juiste sfeer te bereiken doet een stylist voorstellen voor het gebruik van kleuren, materialen, dessins en accessoires die aansluiten bij de wensen van de klant en zijn of haar stijl.

Tegelijkertijd wordt nagedacht over een passende ruimtelijke indeling. Door te kijken naar de beschikbare maatvoering en de juiste vragen te stellen verzamelt een stylist hiervoor eenvoudig de benodigde informatie en gaat aan de slag!

Met hoeveel gezinsleden wordt er in de ruimte geleefd? Wat is het woongedrag van deze gezinsleden?
Of voor een meer zakelijke omgeving; wat zijn de belangrijkste looproutes van de bezoekers? Wat zijn de belangrijkste bezigheden in de betrokken ruimte? Is het een actieve ruimte of juist een ruimte om te relaxen? Een stylist houdt rekening met elke vorm van het programma van eisen.

Bij het inrichten kan daarbij, afhankelijk van de wensen van de klant, worden nagedacht over meubelen, verlichting, vloeren, wanden en raambekleding, maar ook levend groen. Alle te maken keuzes in het interieurveld moeten naadloos aansluiten bij de gewenste woonstijl en de eisen en wensen van de klant. Een stylist kan het totaalplaatje visualiseren en concreet maken.

Op zoek naar een interieurstylist zakelijk klik hier

Wat houdt een interieurstyling advies in?

Ga je verhuizen? Wil je verbouwen? Of wil je alleen maar een nieuwe bank of een nieuwe kleur op de muur? Een interieurstylist kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes om je interieur helemaal naar je zin te maken. Met een sfeerkaart of moodboard visualiseert de stylist jouw wensen voor het nieuwe interieur. Aan de hand van deze sfeerkaart worden keuzes gemaakt voor de vormgeving van de meubelen, voor het materiaal van de vloer, wandafwerking en raamdecoratie. Daarnaast kan de interieurstylist plattegronden uitwerken met het ideale interieurontwerp, verrassende invalshoeken en creatieve oplossingen.

Interieurstyling particulier

Benieuwd wat een interieurstylist voor consumenten kan betekenen?