MondiArt en BNS Crisp hebben de handen inéén geslagen

MondiArt en BNS Crisp hebben de handen inéén geslagen. MondiArt is partner van BNS Crisp, is sterk in Art en Decorations, is gevestigd in Eindhoven en bedient de internationale markt met haar producten. Vijf geselecteerde BNS Crisp stylisten hebben, in samenwerking met MondiArt, een nieuwe en unieke collectie ontwikkeld. Genaamd ‘Stylist Choice’. Deze prachtige collectie is opgebouwd uit vijf minicollecties, bestaande uit producten van het huidige MondiArt assortiment aangevuld met ontwerpen van de stylisten zelf. De vijf minicollecties zijn geïnspireerd op actuele trends, gecombineerd met een creatieve vertaalslag in kleur en print. De verschillende stijlen, van landelijk tot modern en van neutraal tot zeer kleurrijk zijn geschikt voor een brede doelgroep.

De vijf geselecteerde stylisten van BNS Crisp vormen samen met MondiArt het creatieve brein achter de ‘Stylist Choice’ collectie; kussens, karpetten en wanddecoratie. Iedere stylist heeft haar eigen specialisme en visie en de bundeling van deze krachten zorgt voor een actuele collectie; bijzonder, exclusief en duurzaam.

BNS Crisp is de Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten. Met een landelijk dekkend netwerk van ruim 325 interieurprofessionals hét portal voor iedere leverancier, fabrikant of retailer die op zoek is naar een creatieve sparringpartner voor het (door)ontwikkelen van collecties of het bieden van een professionele en frisse kijk vanuit de laatste trends. Ook samenwerken met BNS Crisp stylisten? Versneld een frisse blik op je aanbod? Carin Frijters, voorzitter BNS Crisp, komt graag in gesprek.


Meer over de ‘Stylist Choice’ thema’s

NEW ROMANCE
Nu we steeds meer omringd worden door technologie en robotica, groeit het verlangen naar de gouden tijden waarin de tijd stil lijkt te staan; we maken lange wandelingen, nemen de ruimte om te dagdromen en schrijven weer handgeschreven brieven op speciaal briefpapier. Ontsnap aan de kille digitale wereld, en omring je met de collectie van New Romance in rijk geplooid fluweel, kleurrijke bloemdessins en met goud omlijste edelstenen, in diepe en verzadigde kleuren.

Quote: Door een romantisch verlangen naar gouden tijden ontdekken we oude rituelen en omringen we ons met rijke aaibare materialen en dramatische dessins. 

SPICED RHYTHM
In de drukte van alledag is er behoefte om dichtbij de aarde te blijven, we krijgen immers al prikkels genoeg. We zoeken puurheid en willen materialen weer met eigen handen voelen. We laten ons inspireren door etnische culturen die dicht bij de natuur staan. Dit resulteert in ambachtelijk ontwerpen met tastbare structuren, speelse grafische dessins en een kleurenpalet dat bestaat uit warme aardse tinten.

Quote: Tastbare structuren en warme kleuren laten ons dichtbij de aarde komen en oude ambachten zorgen voor een rustieke sfeer.

URBAN RAW
In een wereld waar het steeds vaker draait om het perfecte plaatje ontstaat er een opmars van imperfectie als tegenhanger. Oude industriële gebouwen zijn door hun onvolmaaktheid en karakter een bron van inspiratie. Gewaagde initiatieven strijken neer in deze vaak verweerde stedelijke omgeving, waar alles robuust en rauw van uitstraling mag zijn. De materialen beton, metaal en roest zijn dan ook uitgangspunt geweest voor de collectie van Urban Raw voorzien van een edgy randje.

Quote: Het verval van karakteristieke industriële gebouwen geeft creatieve geesten inspiratie om op een hedendaagse manier een nieuwe draai te geven aan producten.

COLORFUL CULTURES
We leven in een wereld waar grenzen vervagen en culturen zich steeds meer blenden. We stappen in het vliegtuig en dompelen ons onder in een cultuur naar keuze van een Aziatische metropool tot een bezoek aan een Afrikaanse stam of een kleurrijke markt in Zuid-Amerika. We nemen al deze inspiratie mee naar huis en mixen deze kleuren, stijlen en patronen tot een eclectische en unieke stijl. Dit resulteert in een moderne en kleurrijke collectie met duidelijk herkenbare culturele invloeden.

Quote: Onze omgeving, het interieur en de mensheid zelf wordt verrijkt, door kleuren, materialen en stijlen uit alle hoeken van de wereld te mixen en te matchen.

INNER REFLECTION
In ons hectische leven verlangen we allemaal naar meer rust en zoeken we een plek waar we kunnen ontstressen en onszelf kunnen opladen. We realiseren ons steeds vaker: deze plek is thuis, daar waar we de drukte van buitenaf kunnen weren, ons heerlijk kunnen terugtrekken en diep in onze eigen gedachte kunnen zijn. Ook de natuur biedt ons een plek om tot onszelf te komen, met ons hoofd in de wind of met de voeten in de klei. De combinatie binnen en buiten resulteert in een palet van zachte, gedempte, ton-sur-ton kleuren. Dessins die krachtig en puur zijn en die geen prikkels veroorzaken.

Quote: De zachte kleuren en organische vormen van de natuur als inspiratie, zorgen ervoor dat we thuis volledig kunnen ontspannen en genieten van onze veilige haven.

Welke BNS Crisp stylisten werkten er aan mee?

Stylist Choice

 

Het maken van een eigen collectie is iets wat hoog op de wish list staat van iedere stylist. Dus toen MondiArt samen met BNS Crisp deze kans bood, heb ik deze met beide handen aangegrepen. Extra interessant is het brede assortiment aan producten. Van karpetten tot kussens, maar ook items waarbij duurzaamheid centraal staat. Ik kijk uit naar een samenwerking met MondiArt  en de andere professionele stylisten met ieder hun eigen vakgebied. Door kennis te delen, kunnen we de kwaliteit van de collectie verbeteren en voor de markt overzichtelijker maken.

 

Wanneer ik collecties mag samenstellen, ben ik helemaal in mijn element. Het bedenken welke producten, dessins, kleurencombinaties de meeste kans van slagen hebben, geeft mij een enorme kick. Ik houd altijd rekening met de juiste balans tussen trend en commercie en weet dat te combineren tot mooie producten, bruikbaar voor een bepaalde doelgroep en met een positief eindresultaat. Toen via BNS Crisp de mogelijkheid geboden werd om met MondiArt te mogen gaan
collectioneren, dacht ik: Yes, dit is mijn kans om al mijn kennis, ervaring en inspiratie te  bundelen en samen te werken met een prachtig bedrijf. Een mooie kans voor ons allemaal!

 

Samenwerken met een bedrijf als MondiArt met zo’n grote en prachtige collectie leek mij een feest! In mijn werk ben ik dagelijks bezig met het ontwerpen en uitwerken van productpresentaties waardoor ik op de hoogte ben van de laatste tendensen en ontwikkelingen. Hierbij zoek ik naar unieke oplossingen voor mijn klanten waarbij ik afhankelijk ben van wat op de markt beschikbaar is. Het is dan ook een fantastische mogelijkheid om voor MondiArt nu zelf een collectie samen te kunnen stellen die tot de verbeelding spreekt en inkopers in staat stelt om makkelijk keuzes te maken.

 

Vaak zoek ik naar meubelen of interieuroplossingen en ontdek dat wat ik zoek nog niet bestaat. Vervolgens onderzoek ik manieren om iets te laten maken, zoals ik het voor ogen heb. Vooral uit het creëren in samenspraak met anderen haal ik veel plezier. Het maakproces hoef ik niet tot in detail te weten, maar ik heb wel een ingebakken nieuwsgierigheid om te blijven leren. Door mee te denken met een maker, kun je samen méér bereiken: 1+1 = 3. Nu ik met een team van collega-stylisten bij MondiArt aan de slag ben, ontdekken wij dat er bij dit oer-Hollandse ‘no-nonsense’ bedrijf heel veel kan. Zo komen we samen tot verrassende creaties. Een geweldige uitdaging om mijn gevoel voor kleur, compositie en commercie in te zetten om van de ‘Stylist Choice’ collectie een daverend succes te maken!

 

Ik houd van spannende nieuwe uitdagingen en geloof erg in de kracht van samenwerking. Samen sta je sterker en de combinatie van verschillende achtergronden leidt bijna altijd tot iets nieuws en vaak beters. Tijdens de kennismaking bij MondiArt zag ik hele mooie producten en veel kennis, maar ook kansen om deze nog beter af te stemmen op de markt. Ik kan daar als creatief conceptdenker, stylist en (amateur) trendwatcher een creatieve bijdrage aan leveren. Mijn handen kriebelden om samen aan de slag te gaan en samen een mooie collectie op te leveren!