TOTAALCONCEPT SMALLTALK

Voor een nieuw te openen kinderkledingzaak in het centrum van Deventer kreeg CreaVision Styling de vraag een ontwerp te maken voor de restyling en inrichting van het interieur. Na een eerste kennismakingsgesprek met de twee jonge ondernemers, zijn we enthousiast van start gegaan. Het is de eerste winkel die zij hebben geopend.

CreaVision Styling benaderde het ontwerp op basis van wat de klant, en nog veel belangrijker, wat de klant van SmallTalk kidswear zoekt. Met name in creativiteit, beleving, vlekkenplan en lay-out hebben wij duidelijke en goed beargumenteerde adviezen gegeven wat heeft geresulteerd in een commercieel en goed functionerend retailbedrijf.

Het pand van de kinderkledingzaak is lang en smal. De grootste uitdaging was om de klanten ook achterin de winkel te krijgen. Door slim kleurgebruik en tactische positionering van de inrichting is een zuigende werking in de looproute ontwikkeld; de achterzijde van de winkel is heel licht van kleur en de voorkant juist donker, waardoor je naar achteren toe wordt getrokken.

Tevens is achterin een gezellig zelf ontworpen speelhuisje in de winkel geplaatst waar de kinderen in kunnen spelen en chillen. Het zicht op dit huisje is goed, zelfs vanaf de entree. Uiteindelijk blijkt dit echt de gouden greep te zijn geweest; kinderen zien het huisje direct bij binnenkomst en gaan er rechtstreeks naar toe. De ouders volgen nu logischerwijs.

Door goede communicatie van beide kanten en het ontwikkelen van een vertrouwensband heeft CreaVision Styling niet alleen aan de vraag van de opdrachtgever kunnen voldoen, wij zijn vele stappen verder gegaan. Denk hierbij aan de ontwikkeling van een duidelijke klantomschrijving, conceptontwikkeling en advies met betrekking tot de naam van de winkel met bijbehorend logo.

Ook op het gebied van de inkoop van de bustes, unieke give-aways voor de klanten, inkopen van props, advies over geuren en kleuren, de collectie, advies met betrekking tot het verpakkingsmateriaal en cadeauverpakkingen hebben wij een rol vervuld. Kortom: van A tot Z.

Een uitdagende opdracht en mooie woorden van een zeer tevreden opdrachtgever.

‘Onze droom is door CreaVision Styling in beeld gebracht’

Namens CreaVision Styling was retailstylist, Sofie Suiker, betrokken bij dit project.
interieur 1

Sofie Suiker