Bijzondere aandacht voor akoestiek en duurzaamheid.

De opdrachtgevers, Yvo en José, kochten recent een mooie houten woning aan de rand van den Bosch. Deze houten woning is in de jaren ’70 gebouwd door de vorige bewoners in een duurzaam zelfbouwproject.
Een mooie basis, maar de woning had wel wat onderhoud en liefde nodig.

Een nieuwe start
Yvo en José hadden beide een scheiding achter de rug en de kinderen waren het huis uit. Voor een nieuwe start samen wilden ze graag een nieuw interieur. Ze vroegen ons een ontwerp te maken voor het hele huis inclusief badkamer en keuken. Heel fijn om voor deze mooie mensen aan de slag te gaan!
Hun wens was een interieur met een warme, moderne uitstraling met comfort. Om ècht fris te kunnen beginnen wilden ze geen meubels meenemen in het nieuwe interieur, alleen wat kunst.
Akoestiek was een belangrijk punt voor hen.
Duurzaamheid was niet direct een thema waar zij zelf mee kwamen, maar tijdens de intake spraken we hierover. Ik vond het wel mooi om in deze duurzaam gebouwde woning ook in het interieur duurzaamheid mee te nemen als thema. Dat vonden ze een goed idee.

Marmoleum als uitgangspunt
Eigenlijk wist ik al meteen dat er een marmoleum vloer moest komen, vanwege de akoestiek, de design uitstraling, de warmte en de duurzaamheid. Dat werd dus het uitgangspunt.
We zijn gestart met deze opdracht zoals we altijd doen; door middel van een moodboard visualiseerde ik de sfeer die ik voor ogen had voor deze woning. We schetsten een aantal mogelijke indelingen en daarvan kozen we samen met de opdrachtgevers de meest geschikte uit. Deze werkten we vervolgens uit naar een 3D plan, compleet met kleuren, stalen, meubels, accessoires en lichtplan.

Het kleurenpalet
We hebben voor een fris kleurenpalet gekozen met groenen, blauwen, grijzen en wit. Een accent zwart voor een modern en krachtig effect. In combinatie met het blonde hout is dit precies wat zij graag wilden: modern, design en toch warm.

Duurzaamheid en akoestiek
Duurzaamheid zit hem hier dus niet in hergebruik van bestaande meubels, omdat Yvo en José dat echt niet wilden. We hebben het vooral gezocht in natuurlijk materiaalgebruik zoals het marmoleum, het eco behang en gebruik van hout. Lokaal gemaakt design zoals de Harvink bank, Lloop hanglampen van Ontwerpduo en Tonone vloer- en wandlampen is ook duurzaam omdat er weinig CO2 uitstoot is.
Voor een goede akoestiek hoefden we eigenlijk niet zo heel veel te doen. Uiteindelijk is de akoestiek in een houten woning van zichzelf al zo veel beter dan bij een stenen of betonnen bouw.
De marmoleum vloer doet veel voor de akoestiek, zeker dit type van Forbo. We werkten verder veel met textiel en kozen in de woonkamer voor een groot vilten kleed van Sukhi.

Vol vertrouwen
Yvo en José hadden vanaf de intake alle vertrouwen in ons en dat werkt heel fijn. We zaten gedurende het hele project, ook tijdens de uitvoering, erg op een lijn. Dat maakt dit tot een van mijn favoriete projecten van de laatste tijd. Heel fijn om hen zo blij en enthousiast te zien, daar doe je het voor!

‘We hadden vanaf het begin een goed gevoel bij Heidi en hebben haar volledig de vrije hand gegeven. (…) De muren zijn inmiddels gestuukt, geverfd en behangen. Daarna zijn de meubels gearriveerd en het ziet er precies zo uit als in het ontwerp beschreven staat. We zijn er super blij mee en weten niet hoe we PURE styling / Heidi hiervoor moeten bedanken, zo mooi is het geworden. Iedereen die ons paleisje komt bezoeken laten we vol trots het ontwerp zien en hoe het uiteindelijk geworden is. Iedereen vindt het resultaat geweldig en daar zijn we het roerend mee eens.”

uitgelichte afbeelding ontwerp PURE styling

Heidi Willems