Object | Rotterdam | 11-13 feb 2022

Precies tien jaar geeft Anne van der Zwaag nu vorm aan OBJECT. In die tijd is het platform uitgegroeid tot een toonaangevend evenement op het gebied van design. Met veel aandacht voor jonge ontwerpers zette ze menig aanstormend talent op de kaart.

Object | Rotterdam | 11-13 feb 2022

Drie dagen onderdompelen in design

Jubileumeditie van 11 tot en met 13 februari 2022.

De komende editie van de Rotterdamse designbeurs valt er wat vieren. Precies tien jaar geeft Anne van der Zwaag nu vorm aan OBJECT. In die tijd is het platform uitgegroeid tot een toonaangevend evenement op het gebied van design. Met veel aandacht voor jonge ontwerpers zette ze menig aanstormend talent op de kaart: “Nederland is een kraamkamer voor designers in de dop, door ze al vroeg een podium te bieden maken ze een vliegende start.”. Maar ook gevestigde namen en bekende labels wisten de afgelopen jaren hun weg naar OBJECT te vinden. Juist die combinatie maakt een bezoek bijzonder.

Krenten in de pap

Van een kleine, traditionele designbeurs ontwikkelde OBJECT zich tot een platform voor eigentijdse vormgeving waar tientallen ontwerpers zich presenteren. Elk jaar scout Van der Zwaag nieuwe deelnemers, waardoor de selectie en samenstelling steeds weer verrast. Inmiddels staat OBJECT bekend om de prikkelende mix van meubels, verlichting, keramiek en textiel tot architecturale objecten, grafische vormgeving en productontwerp. “Op het snijvlak van creatieve disciplines kom je vaak de mooiste dingen tegen” licht ze toe. Voor zowel de doorgewinterde professional als de consument is het aanbod inspirerend en interessant. De weloverwogen selectie maakt een bezoek aan de beurs aantrekkelijk: in een ochtend of middag krijg je een goed beeld van de nieuwste trends, materialen, kleuren en technieken.

Meet & Greet

Op OBJECT ontmoet je de ontwerper zelf en ga je in gesprek met designers, modevormgevers, kunstenaars en architecten over hun maakproces of product. Ter ere van deze jubileumeditie worden er verschillende Q&A’s georganiseerd met oud-deelnemers en professionals uit het designveld zoals Amanda Pinatih (Stedelijk Museum), Richard Hutten (product ontwerper), Bülent Yokus (Weltevree), Mae Engelgeer (textielontwerper) en Nathalie Dubois (Centraal Museum). Tijdens korte speeddates geven ze een kijkje achter de schermen en handige handvaten voor designprofessionals en interieurliefhebbers. Gedurende OBJECT kunnen zowel deelnemers als bezoekers met hen in gesprek gaan om terug en vooruit te blikken.

Creatieve hub

In tien jaar tijd streek OBJECT op verschillende iconische locaties in Rotterdam neer. Van pakhuis Las Palmas tot de 44ste verdieping van De Rotterdam, van de machinekamers van het SS Rotterdam naar de voormalige HandelsKamer. Deze editie van OBJECT vormt voor Dudok Real Estate het startschot voor de ontwikkeling van het industriële HAKA-gebouw tot creatieve hotspot. Afgelopen edities hebben duizenden bezoekers het monumentale pand kunnen ervaren en bewonderen. Honderden ontwerpers en designlabels introduceerden er hun nieuwste ontwerpen. In 2022 belooft het HAKA-gebouw weer een trekpleister in het Vierhavensgebied te worden. Voor het eerst opent Dudok Horeca een bruisende bar op de begane grond van het pand.

OBJECT Rotterdam 2022

HAKA-gebouw | Vierhavensstraat 38-42 | Rotterdam
Vrijdag 11 tot en met zondag 13 februari 2022 | 11.00-18.00 uur
Tickets zijn online en aan de deur verkrijgbaar en kosten € 15,00, kinderen onder 12 jaar gratis

www.objectrotterdam.com www.rotterdamartweek.info

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Vakbeurs Trendz | Gorinchem | 9-11 januari

Wat is hot en welke trends voeren de boventoon? In het Trendz Café op de beursvloer wordt hier antwoord op gegeven. Experts praten je bij over de laatste trends en ontwikkelingen. Onderwerpen waar je als ondernemer, inkoper, retailer of stylist echt iets aan hebt.