Heimtextil 2021 | 4 – 7 mei 2021

De volgende Heimtextil is uitgesteld van januari en zal nu gelijktijdig met Techtextil en Texprocess 2021 in Frankfurt worden gehouden van 4 tot 7 mei 2021. Dit zal resulteren in opwindende synergetische effecten voor de sector.

De huidige situatie met betrekking tot de coronapandemie en de bijbehorende internationale reisbeperkingen hebben ertoe geleid dat Messe Frankfurt de volgende Heimtextil, ‘s werelds grootste vakbeurs voor huis- en contracttextiel, heeft uitgesteld van de geplande data in januari tot 4 en 7 mei 2021. ” Het grootste deel van de internationale sector van woning- en contracttextiel wil dat we Heimtextil 2021 houden. Veel bedrijven hopen hun bedrijf een boost te geven door na de doorstart deel te nemen aan de beurs. En we beschouwen het als een grotere verplichting dan ooit tevoren om hierin onze rol te spelen ”, aldus Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt. “De huidige reisbeperkingen en de hernieuwde toename van het aantal besmettingen vormen echter een grote hindernis voor onze zeer internationale vakbeurs.

Meer dan 90 procent van de exposanten komt van buiten Duitsland naar Heimtextil in Frankfurt. In het kader van de voorbereidende werkzaamheden voor een dergelijke internationale vakbeurs in januari is het bijvoorbeeld nodig om in september standbouwbedrijven opdracht te geven, de goederen te verschepen en vluchten en hotels te boeken. Met het oog op de huidige reisbeperkingen biedt Heimtextil 2021 in mei in plaats van januari meer planningszekerheid voor alle betrokkenen.

“De trendgerichte bestelcycli van de woning- en contracttextielsector vragen om een ​​jaarlijks terugkerend evenement richting het begin van het jaar. Techtextil en Texprocess zijn tweejaarlijkse vakbeurzen en worden daarna gehouden in mei 2021. Voor Heimtextil is dit een kans om de krachten te bundelen met de twee internationaal succesvolle textielbeurzen en tegelijkertijd de volledige textielwaardeketen te presenteren op het Frankfurt Fair and Exhibition Center. ”, Zegt Olaf Schmidt, Vice President Textiles and Textile Technologies.

Bovendien biedt het gelijktijdig houden van Heimtextil met Techtextil, de toonaangevende internationale vakbeurs voor technisch textiel en non-wovens, en Texprocess, de toonaangevende internationale vakbeurs voor de verwerking van textiel en flexibele materialen, een groot aantal opwindende synergetische effecten voor de sector.

De nabijheid van leveranciers en kopers van technisch textiel en nonwovens met innovatieve functionaliteiten, evenals machines en de nieuwste technologieën voor het verwerken van textiel en flexibele materialen, zal zeker interessante nieuwe perspectieven genereren voor zowel bezoekers als exposanten van Heimtextil. De twee textielbeurzen richten zich inderdaad al op de huistextielsector met het segment ‘Hometech’.

“We hebben er vertrouwen in dat de situatie met betrekking tot de coronapandemie in mei volgend jaar aanzienlijk zal zijn verslechterd en kijken ernaar uit om samen met onze partners uit de sector een succesvol en veilig evenement te houden”, zegt Olaf Schmidt.

NIEUW: Nextrade – de digitale markt

Voor het eerst biedt Messe Frankfurt een aanvullende digitale dienst in verband met Heimtextil 2021: Nextrade, een portaal voor order- en gegevensbeheer dat nieuwe kansen biedt via digitale 24/7 zakelijke relaties tussen beursdeelnemers, vooral tegen de achtergrond van de Covid19-pandemie.

Daar kunnen dealers de klok rond hun bestellingen plaatsen bij leveranciers en dus onafhankelijk van de op dat moment geldende officiële pandemieregels. Nextrade biedt leveranciers ook volledig nieuwe verkoop- en distributiekanalen, vooral internationaal.

Nextrade werd gelanceerd in samenwerking met de handelsbeurzen Ambiente, Tendence en Nordstil voor consumentengoederen en lifestyle. Als eerste digitale B2B-marktplaats voor thuis en wonen, brengt het portaal vraag en aanbod uit de hele sector bij elkaar en levert zo een grote toegevoegde waarde voor beide partijen: www.nextrade.market

Techtextil / Texprocess

Op de tweejaarlijkse Techtextil, de toonaangevende internationale vakbeurs voor de sector in Frankfurt am Main, presenteren internationale exposanten het complete spectrum van technisch textiel, functionele kledingtextiel en textieltechnologieën voor alle toepassingsgebieden. Techtextil wordt gelijktijdig gehouden met Texprocess, de toonaangevende branche voor de kleding- en textielverwerkende industrie, die primair gericht is op fabrikanten van kleding, mode, gestoffeerde meubels en lederen producten.

Heimtextil opent zijn deuren van 4 tot en met 7 mei 2021.

Bron: Persbericht Heimtextil

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

MaterialDistrict | Utrecht | 15 – 17 september 2021

De nieuwe datum en locatie van MaterialDistrict 2021 zijn bekend! Waar voorheen de beurs gehouden werd in Rotterdam, wordt het dit jaar georganiseerd in Utrecht (Werkspoorkathedraal). Ook wordt de data verschoven, van maart naar 15, 16 en 17 september.

Stylistendag | Nieuwegein | 23 maart

Op dinsdag 23 maart 2021 vindt de jaarlijkse Interieurprofessionaldag plaats bij De Woonindustrie in Nieuwegein tijdens de Voorjaarsvakdagen 2021. Samen met BNS Crisp en NIA ACADEMIE heeft De Woonindustrie een professioneel dagprogramma samengesteld met experts op het gebied van verschillende actuele thema’s.

Heimtextil 2021 | 4 – 7 mei 2021

De volgende Heimtextil is uitgesteld van januari en zal nu gelijktijdig met Techtextil en Texprocess 2021 in Frankfurt worden gehouden van 4 tot 7 mei