EEN EIGEN HUIS IN SPANJE

Interieurstylist Ana Fernandez vertelt hieronder haar verhaal van de vondst en verbouwing van een schitterend huis in Andalusië. Ana Fernandez is de eigenaresse van Barefoot Styling en geeft adviezen op het gebied van interieurstyling en verkoopstyling.

"Op zoek naar de zon en een authentiek huis, reden mijn man en ik vier jaar geleden richting Zuid Spanje. We hadden ons spaarvarken kapotgeslagen en waren klaar om onze droom, een vakantiehuis in Andalusië, te verwezenlijken. Na veel zoeken, waarbij we ook een aantal teleurstellingen tegenkwamen, belandden we uiteindelijk bij een verlaten huis dat tot de nok toe vol stond met bruine meubels en accessoires. Het leek allemaal een grote bruine vlek. Het huis zag er meer uit als een gedateerd Zwitsers chalet dan als een mooi landelijk huis in Andalusië. Toen wij echter het prachtige uitzicht en de goede locatie, omringd door olijfbomen, gingen bekijken, waren we verkocht.

Na een informeel technisch onderzoek en met mijn stylisten blik wisten we dat dit hét huis was voor ons en begon de onderhandeling. Het voorlopig koopcontract was snel getekend. Ons spaargeld was op maar we waren dolgelukkig met onze eigen cortijo! Maar toen begon natuurlijk het echte werk. Er was ontzettend veel te doen. Vanaf de dag van de aankoop heb ik zes maanden in Spanje gewoond om de renovatie te leiden. Er kwam steeds meer lucht, licht en ruimte in het huis. De cortijo leek steeds groter te worden... Yesss!

Tijdens de verbouwing werd ik benaderd door de Andalusische krant met de vraag of zij een artikel mochten publiceren over ons project. Direct daarna ontmoette ik mijn collega Pili en de fotograaf Carlos. Zij zijn allebei van het bedrijf Masfotogenica. Met hen heb ik op een zonnige zomerdag een winterproductie tot stand gebracht. We hebben van de vroege morgen tot de late avond gewerkt. Check de mooie kerstster buiten, ik zat achter de trap verscholen om deze vast te houden tijdens de shoot. En uiteindelijk is onze winterproductie, gemaakt voor het interieur tijdschrift MICASA dat wordt uitgegeven in Spanje, het mooie eindresultaat.”

"Op zoek naar de zon en een authentiek huis, reden mijn man en ik vier jaar geleden richting Zuid Spanje. We hadden ons spaarvarken kapotgeslagen en waren klaar om onze droom, een vakantiehuis in Andalusië, te verwezenlijken.''

interieurstyling013

Ana Fernandez