Tentoonstelling Workwear | tot 10 September | Rotterdam | Nieuwe Instituut

4 4 mensen hebben dit evenement bekeken.

Je ziet er tientallen vintage klassiekers, actuele hoogtepunten en futuristische experimenten uit de collecties van modeontwerpers als Massimo Osti en Nigel Cabourn, kunstenaars als Lucy Orta en William Morris, privéverzamelingen als Sammlung Hoffmann en het G-Star Archive en musea als het Rijksmuseum, het Van Abbemuseum en het Smithsonian. Een Rotterdamse ontwerper en performer fantaseren in speciale bijdragen over de toekomst van arbeid en de bijbehorende werkkleding.

De tentoonstelling belicht hoe de eenvoudige vormentaal, duurzame materialen en symbolische betekenis van workwear ieder op hun eigen manier tot de verbeelding spreken. Ontdek zo de geschiedenis en wereldwijde impact van kleren die ooit werden ontworpen als gereedschap. Ze inspireerden dagelijkse mode en haute couture en worden al decennia door uiteenlopende vrijdenkers, kunstenaars en politici omarmd als symbolen van solidariteit en gelijkwaardigheid. Kan werkkleding helpen om ons de samenleving van de toekomst te verbeelden?

Beeld: Nieuwe Instituut

Praktische informatie

Adres : Nieuwe Instituut, Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam
Het Nieuwe Instituut is elke dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.
Op donderdagavond is het museum van 17.00 tot 21.00 uur gratis te bezoeken. Ook met Museumjaarkaart en kortingspas gratis.

 

Datum en tijd

12-04-2023 aan
10-09-2023
 

Locatie

Share With Friends

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.