Trend Talk Evelien Reich | Nieuwegein | Gratis voor leden

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 27 juni zal Evelien Reich een inspirerende lezing houden over duurzaamheid en materialen van de toekomst. Wellicht heb je de speciale editie van ELLE Decoration: Material Futures 2023 al in huis? Tijdens de Trend Talk zal Evelien je meenemen in het verhaal van Material Futures. Mis het niet! En kom naar de Algemene Ledenvergadering op 27 juni.

Speciale editie Elle Decoration ” Material Futures”

“Wij willen bij Elle aandacht besteden aan materialen en dat doen we, zeg ik eerlijk, met wisselend succes”, zegt Evelien Reich. De hoofdredacteur legde uit dat het lastig was om in de reguliere edities het belang van duurzame materialen goed te belichten. “Het is een puzzel die we niet gelegd kregen.” Vandaar dat Elle Decoration nu met een speciale uitgave is gekomen, Material Futures, die de nadruk legt op innovatie, milieubewustzijn en de toekomst van materialen in de interieurindustrie. “Met de interieurbranche zijn we in dezelfde fuik geschoven als de modebranche. Waarom gaan we zo gehaast door materialen heen?” Reich legde uit welke stappen genomen moeten worden om richting een duurzamere toekomst te gaan.

Experimental journey

Veel potentiële materialen worden nog niet gebruikt, omdat we die als maatschappij “een beetje raar vinden”, aldus Reich. Sporen van paddenstoelen bijvoorbeeld, kunnen worden gebruikt voor isolatie. Glazuur voor aardewerk kan worden gemaakt van urine. “Ik ben daar zelf nog niet… maar het is goed het te onderzoeken,” grapt Reich. Wellicht in de toekomst worden deze materialen sociaal geaccepteerd.

Exploring the future

Hoe gaat dit in de toekomst? Op dit moment wordt er in laboratoria geëxperimenteerd met nieuwe materialen. Vazen die worden gemaakt van algen, stenen van schelpen, er is erg veel mogelijk. “Wij werden er heel blij van om deze editie te maken, maar dan zijn we er nog niet. We moeten deze informatie met elkaar delen”, zegt Reich.

Beeld: Corinne Ponsen

Praktische informatie

Locatie: BNS Crisp Homebase, De Woonindustrie, Symfonielaan 1 in Nieuwegein
Kosten: Gratis voor BNS Crisp leden : koop je Free ticket via het event Algemene Ledenvergadering : deze zal ongeveer 6 weken voor 27 juni online staan in de Agenda.

There are currently no tickets.
Locatie
Symfonielaan 1, Nieuwegein
Start datum evenement
27-06-2024