Save the date Trendrede 2024 | 1 december 2023 | Amsterdam

Op 1 december 2023 wordt de Trendrede 2024 gepresenteerd, waarin we vooruitblikten naar 2024 en wat verder.

Weer een nieuwe Trendrede

We leven in een tijd waarin de verschillende crises in razend tempo over elkaar heen buitelen. De gevolgen zijn vaak complex, soms verwarrend en zelfs angstaanjagend. Waar vinden we de hoop om de grote uitdagingen die we voor onze kiezen krijgen op een positieve manier tegemoet te treden? Wat betekent groei nog in een systeem dat aan alle kanten tegen zijn grenzen aanloopt? Hoe zorgen we ervoor dat we moed houden en doorpakken? Ook zo’n behoefte aan duiding en nieuwe perspectieven? 

Lees hier de voorgaande Trendrede 2022 met daarin het resultaat van de zoektocht van de Trendredenaren naar mogelijke antwoorden op de vraag hoe we ons kunnen verhouden tot de grote onzekerheden van deze tijd. De Trendrede biedt een vinger aan de pols van de samenleving en presenteert een visie voorbij de waan van vandaag en morgen. Waar zien we verandering? Waar vinden we signalen van hoop en aangrijpingspunten voor een hoopvolle toekomst? Een verhaal over de vele kanten van groei, met kathedraaldoeners, een permant-beta-samenleving en humaritmes.

Wil je m misschien terugkijken dat kan ook via deze link.

Over de Trendrede

De Trendrede wordt jaarlijks door een groep trendonderzoekers en toekomstdenkers samengesteld. De Trendrede onderzoekt, verkent, inspireert. Zet aan tot anders denken en anders doen.

In de Trendrede geven de trendredenaren jaarlijks de temperatuur van de samenleving weer. Zij zijn nieuwsgierig naar verschuivingen in waardenpatronen: ‘onderstromen’ in de samenleving. Daarbij laten de redenaren zich voeden door ontwikkelingen in politiek, maatschappij, economie en cultuur. Zij halen inspiratie uit openbare bronnen, hun eigen praktijk in het werken met de toekomst, workshops met studenten en trendwatchers.

De Trendrede belicht veranderingen in de samenleving  met speciale aandacht voor ontluikende ontwikkelingen met disruptie- of veranderkracht. In de duiding daarvan wil de Trendrede een wenkend perspectief bieden aan burgers en beleidsmakers voor komend jaar en zo een bijdrage  leveren aan het publieke debat.

De Trendrede reikt inspirerende voorbeelden aan: ontwikkelingen en vroege signalen van anders en beter, soms tegen de heersende tijdgeest in. De toon van de rede is altijd kritisch positief.

Sinds 2021 wordt de Trendrede uitgevoerd onder de paraplu van de Dutch Future Society. De Trendrede wordt jaarlijks uitgesproken op of rond UNESCO’s World Futures Day.

Bron: Trendrede.nl

There are currently no tickets.
Locatie
Piet Heinkade 179 1019 HC Amsterdam
Start datum evenement
01-12-2023