Talk Monica Armani | Speciaal programma voor BNS Crisp leden en merkpartners | Design District

Ontdek architect, interieurontwerper en designmerk Monica Armani; waar ‘magie’ en ‘logica’ worden gecombineerd. Tijdens Design District 2024 op donderdag 30 mei geeft ze een inspirerende talk over o.a. haar werkwijze DESIGN IN MOLECULES, haar ‘icon project’ en haar verhaal met KFF. Vanaf 13:30 uur stap je de wondere wereld van design molecules in. Meld je gelijk *kosteloos* aan!

Geboren in het Italiaanse Trento, is architect en interieurontwerper Monica Armani zeer succesvol. Samen met haar man, Luca Dallabetta, heeft ze haar eigen succesvolle productlijn genaamd Progetto 1 geproduceerd. De focus ligt daar op eenvoudig en innovatief design, ontworpen met haar werkwijze ‘DESIGN IN MOLECULES’. Bovendien heeft het merk vele samenwerkingen met hoogwaardige (Italiaanse) bedrijven achter de rug. Kortom; Monica Armani is een gevestigd, hedendaags handelsmerk waar jij kennis mee wilt maken!

“De striktheid van de geometrie inspireert altijd mijn projecten. Less is more, één van de basisregels van Mies van der Rohe, is waar ik mezelf het meest mee identificeer. Ik geloof dat het ‘matchen van details’, en het zoeken naar een balans tussen alle aspecten, essentiële stappen zijn voor het creëren van ontwerpen die eigentijds en tegelijkertijd tijdloos zijn”.

© Monica Armani
Monica Armani en Luca Dallabetta © Monica Armani

Productontwerp DESIGN IN MOLECULES

Formele esthetiek, innovatie en engineering worden op een unieke en herkenbare stijl tot leven gebracht via de productontwerpen van Monica Armani. De ontwerpen zijn herkenbaar door de aanhoudende verbinding tussen industrieel ontwerp, architectuur en interieurdecoratie. Dit komt o.a. door de werkwijze DESIGN IN MOLECULES, wat een combinatie tussen magie en logica moet zijn. Daarnaast zorgen beide kunstmatig- als natuurlijk licht er ook voor dat het werk van Monica Armani typerend is. Zoek bijvoorbeeld eens de lichtsculpturen ‘Cloud’ op. De lichtbron bestaat uit meerdere wolken die constant blijven veranderen. Tijdens het ontwerpproces kiest Monica Armani ook nog voor ‘tijdelijke structuren’. Zo wordt de huidige behoefte aan duurzaamheid concreet beantwoord. Wel zo fijn!

Ontdek op donderdag 30 mei het verhaal van Monica Armani, tijdens Design District 2024. Van DESIGN IN MOLECULES, tot enkele verhalen over samenwerkingen en productontwerpen; allerlei belangrijke hoogtepunten komen aan bod. Scoor dus gelijk je *kosteloze* ticket onderaan deze pagina!

Samenwerking Huijser Meubel Agenturen x BNS Crisp

BNS Crisp werkt samen met merkpartner Huijser Meubel Agenturen tijdens Design District 2024. Op woensdag 29 en donderdag 30 mei 2024 staan er diverse middagprogramma’s klaar, met inspirerende talks. Met Alfred Huijser als host, beloven het twee leerzame en leuke middagen te worden. Lees snel verder en scoor gelijk je KOSTELOZE tickets. Bekijk de volledige programma’s en meld je aan per talk*.

*Per programma-onderdeel is het noodzakelijk om je aan te melden. Zo krijg jij toegang tot de zaal en weten wij wie er komen. Om binnen te komen bij Design District 2024 zijn er tevens kosteloze tickets geregeld.

Kosteloze tickets voor aangesloten interieurprofessionals 

Huijser Meubel Agenturen en BNS Crisp bieden een kosteloos ticket aan alle interieurprofessionals die hierbij willen zijn. Zo genieten ze niet alleen van de interessante trend talk en is er gelijk de mogelijkheid om gezamenlijk nieuwe inzichten op te doen. Scoor onderaan deze pagina gelijk je ticket voor dit programma-onderdeel en ontdek de kennis van Monica Armani.

LET OP: Per programma-onderdeel is het noodzakelijk om je aan te melden. Zo krijg jij toegang tot de zaal en weten wij wie er komen.

Ben je nog geen lid, maar wel geïnteresseerd? Dan ben je van harte welkom om een keer aan te sluiten om kennis te komen maken met BNS Crisp, bestel je gratis ticket hieronder en vul in bij ‘ Ben je lid’ : Nee. 

Over Monica Armani

Sinds haar geboorte in het Italiaanse Trento, is design er met de paplepel ingegoten bij architect en (interieur)ontwerper Monica Armani. Haar professionele carrière is namelijk bij haar vader, de rationalistische architect Marcello Armani, begonnen. Doordat hij haar enthousiasme voor het verkennen van nieuwe ideeën, de passie voor het ontwerpen en de aandacht voor detail gaf, heeft het goed uitgepakt.

Het succes van Monica zie je terug in van alles: samenwerkingen, lancering van een eigen productlijn, een uitgebreid portfolio, noem maar op. Het eindresultaat van het recente project ‘Lounge for Cassina’, is een gebouw van 800 m2 dat snel kan samengesteld en gedemonteerd kan worden. Ook het platform ‘Tempo for GiPlanet’, waar modulaire frames gerangschikt kunnen worden in kleine en grote paviljoens, is een nieuw referentiepunt van het tijdelijke bouwen en structureren.

© Monica Armani

Ticket Information

Ticket talk Monica Armani donderdag 30 mei 2024 - leden
Free
Locatie
Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1 3044 BC Rotterdam
Start datum evenement
30-05-2024
13:30
Eind datum evenement
30-05-2024
14:15
Uiterste inschrijfdatum
29-05-2024