Masterclass Akoestiek | Nieuwegein | Korting voor leden

Wil jij leren hoe je akoestische oplossingen kunt implementeren zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van een woning of (thuis)kantoor en waar je als interieurontwerper rekening mee moet houden bij het (akoestisch) ontwerp van een ruimte? Geef je dan op voor deze masterclass! Nu met korting voor BNS crisp leden.

Akoestiek

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid en hoe het zich gedraagt in verschillende omgevingen. In de context van interieurarchitectuur verwijst akoestiek naar het beheer van geluid binnen gebouwen om comfortabele en functionele ruimtes te creëren. 

Een slechte ruimteakoestiek kan aanzienlijke negatieve gevolgen hebben voor zowel ons persoonlijke als professionele leven. Architecten en interieurontwerpers staan dan ook vaak voor een reeks uitdagingen bij het aanpakken van de ruimteakoestiek. Een van de belangrijkste obstakels is de diversiteit aan behoeften van gebruikers. Wat voor de ene persoon als aangenaam wordt ervaren, kan voor de andere als storend worden beschouwd. Het vinden van een balans tussen deze uiteenlopende behoeften kan een complexe taak zijn. 

Geluid en ruimte beïnvloeden elkaar wederzijds en het optimaliseren van de akoestiek van een ruimte is essentieel voor de ervaring en perceptie ervan. Naast de menselijke behoeften zijn er ook nog de normen en richtlijnen die de akoestische kwaliteit van een ruimte moeten waarborgen. Het begrijpen van de technische aspecten van akoestiek en het selecteren van de juiste materialen en constructies vereist vaak gespecialiseerde kennis en expertise.

Een goede ruimteakoestiek bevordert concentratie, communicatie en welzijn door stress te verminderen, rust te bevorderen en het gehoor te beschermen. Op de werkplek verbetert het de productiviteit en samenwerking, terwijl thuis een rustige omgeving wordt gecreëerd voor ontspanning.

Kortom, akoestiek speelt een cruciale rol in het ontwerp van interieurs. Het omhult onze omgeving met rust, comfort en inspiratie, en vormt het de basis voor een harmonieuze en aangename leef- en werkomgeving.

Pascal van Dort

Pascal van Dort

Pascal van Dort werkt als Global Acoustics Ambassador bij Rockfon. In deze rol helpt hij (interieur)architecten en gebouweigenaren om het belang van geluid, lawaai en akoestiek te begrijpen en welke impact dit kan hebben op de gezondheid, het geluk en het welzijn van mensen.

Met een rijke ervaring van bijna 25 jaar en met een solide educatieve achtergrond in hogere Bouwakoestiek, heeft Pascal een diepgaande expertise ontwikkeld in ruimteakoestiek en het akoestisch ontwerpen van interieurs. Tevens is hij betrokkenheid bij diverse wetenschappelijke studies die de basis versterken voor het belang van een optimaal akoestisch binnenklimaat. 

Pascal wordt regelmatig gevraagd om zijn inzichten te delen tijdens panel discussies en lezingen op verschillende conferenties en seminars. Zijn vermogen om de technische complexiteit van akoestiek helder over te brengen en zijn passie voor het onderwerp maken hem een waardevolle bron van kennis en inspiratie voor professionals binnen en buiten de akoestische gemeenschap.

Rockfon Canva

BNS Crisp merkpartner Rockfon

Rockfon is onderdeel van de ROCKWOOL Group – wereldwijd de grootste producent van steenwool – met meer dan 80 jaar ervaring. 
De ROCKWOOL Group werd opgericht in 1937 en is uitgegroeid tot een internationale organisatie met ruim 12.000 medewerkers wereldwijd. Rockfon is toonaangevend in akoestische plafond- en wandoplossingen waarmee u prachtige, comfortabele ruimtes creëert. Eenvoudig te installeren en duurzaam, als bescherming tegen geluidsoverlast en de verspreiding van brand.

Masterclass

In zijn masterclass zal Pascal op een zeer begrijpelijke manier de grondbeginselen van geluid, lawaai en akoestiek behandelen. Met heldere inzichten en case studies zal hij uitleggen waarom akoestiek zo belangrijk is voor ons als mens.

Je leert o.a. hoe je akoestische oplossingen kunt implementeren zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van een woning of (thuis)kantoor en waar je als interieurarchitect/stylist rekening mee moet houden bij het (akoestisch) ontwerp van een ruimte.

Als voorbereiding kunnen deelnemers, van tevoren, een eigen case-study/projekt sturen die Pascal in de masterclass zal behandelen. 

Programma

• 09:00 – 09:30 ontvangst
• 09:30 – 12:30 masterclass Akoestiek (deel I)
• 11:00 – 11:15 pauze
• 11:15 – 12:30 masterclass Akoestiek (deel II)

Kosten

BNS Crisp leden betalen slechts 10 euro ex btw voor deze masterclass.
Niet Leden betalen 25 euro ex btw voor deze masterclass.
Bestel hieronder je event ticket.

Ticket Information

Masterclass Akoestiek 2 dec - LEDEN
10,00
Masterclass Akoestiek - 2 dec - NIET Leden
25,00
Locatie
Symfonielaan 1 , Nieuwegein
Start datum evenement
02-12-2024
09:00