Kom naar EARTH/C Lab op Salone! in Milaan | Cosentino

De Dutch Designer lunchbreak bij Earth/C Lab is volgeboekt, aanmelding is gesloten. Wel is het mogelijk om de installatie te bewonderen op iedere dag tijdens Milan Design Week. Meld je aan via de link in de agenda.

Ontdek EARTH/C LAB

Tijdens Salone del Mobile heeft Cosentino samengewerkt met de wereldwijd bekende ontwerpers Andrea Trimarchi en Simone Farresin van Studio FormaFantasma om een ​​tot nadenken stemmende installatie te creëren met een nieuw perspectief op oppervlakken. Deze samenwerking heeft tot doel het bewustzijn te vergroten over het belang van design dat verder gaat dan louter esthetiek en prioriteit geeft aan ethische productieprocessen.

Andrea Trimarchi en Simone Farresin: Studio Formafantasma

Studio Formafantasma

Designduo Formafantasma haalt vooral inspiratie uit de context waar ze in werken. Hun missie is om nog radicaler te zijn in wat ze doen. “We zouden graag een eigen designopleiding starten in Zuid-Italië. We houden van plekken waarvan mensen denken dat daar niets substantieels kan gebeuren.”

Wat Andrea Trimarchi (39) en Simone Farresin (42) betreft, nam hun indrukwekkende carrière voor het eerst een vlucht in Eindhoven. Andrea: “Direct na onze studies in Italië startten we aan de Design Academy Eindhoven (DAE), en toen waren we al begonnen met werken. Het hebben van een platform als DAE, waar we ontzettend veel mensen en bedrijven konden ontmoeten, was ontzettend belangrijk als fundament voor onze studio. Na ons afstuderen voelden we dat dit het juiste moment was om te starten met studio Formafantasma en hadden we ook meteen klanten.”

Focus op ecologie

Formafantasma werkt vanuit Milaan en Rotterdam. Met industriële opdrachtgevers als Cassina, Prada en Sportmax – om er maar een paar te noemen – integreren ze hun commerciële opdrachten steeds meer met onderzoeksprojecten. Of het nu om onderzoek, product- of ruimtelijk ontwerp, of consultancy, educatie of exposities gaat: Formafantasma begint met kijken naar de context.

There are currently no tickets.
Locatie
Teatro Gerolamo Piazza Cesare Beccaria 8 20122 Milaan
Start datum evenement
15-04-2024
Eind datum evenement
21-04-2024