Expositie Iris van Herpen | Sculpting the Senses | Parijs

Van 29 november 2023 t/m 28 april 2024 vindt in het Musée des Arts decoratifs de tentoonstelling Iris van Herpen plaats. Sculpting the Senses is een eerbetoon aan een van de meest vooruitstrevende modeontwerpers. Mooi te combineren met je bezoek aan Maison & Objet in Parijs.

Als pionier in het gebruik van nieuwe technologieën in haar vakgebied overschrijdt de Nederlandse Iris van Herpen de conventionele kledingnormen, terwijl ze zowel traditioneel Couture-vakmanschap als innovatieve technieken omarmt.

by Iris van Herpen

Variërend van micro tot macro, bevraagt de tentoonstelling de plaats van het lichaam in de ruimte, zijn relatie tot kleding en zijn omgeving, en zijn toekomst in een snel veranderende wereld. Een selectie van ruim honderd haute couture stukken gemaakt door Iris van Herpen in dialoog met hedendaagse kunstwerken van kunstenaars als Philip Beesley, the Collectif Mé, Wim Delvoye, Kate MccGwire, Damien Jalet, Kohei Nawa, Casey Curran, Rogan Borwn, Jacques Rougerie- en designstukken van Neri Oxman, Ren Ri, Ferruccio Laviani en Tomáš Libertíny, naast items uit de natuurwetenschappen, zoals skeletten en fossielen, waardoor een unieke resonantie ontstaat met historische stukken. De tentoonstelling wordt gepresenteerd in de Christine & Stephen A. Schwarzman Galleries en samengesteld door Cloé Pitiot en assistent-curator Louise Curtis, waarbij de scenografie wordt toevertrouwd aan Studio Nathalie Crinière.

by Iris van Herpen
There are currently no tickets.
Locatie
Musée des Arts decoratifs, Parijs
Start datum evenement
29-11-2023