Heimtextiel | Frankfurt | 9 – 12 januari 2024

In januari 2024 vind de jaarlijkse Heimtextiel beurs plaats in Frankfurt. Laat je onderdompelen in textiel, behang, vloerkleden en meer. Ook presenteert Heimtextiel hier hun jaarlijkse trendreport. Nu gratis entree voor BNS Crisp leden.

Heimtextiel is de grootste internationale vakbeurs voor textiel en stoffen voor woningen en kantoren. Naast hallen vol inspiratie en leveranciers van woontextiel heeft Heimtextil ook een boeiend programma met lezingen en presenteren zij hier hun jaarlijkse trendreport. Dat zich focust op de trends en ontwikkelingen van interieurtextiel, maar dat tevens super relevant en inspirerend is voor de gehele interieurbranche. 

Met ‘Carpets & Rugs’ rolt Heimtextiel de rode loper uit voor een sterk nieuw productsegment. Ruim 75 internationale bedrijven, waaronder veel nieuwe exposanten, hebben zich al geregistreerd in de gloednieuwe hal 5.1. Onder hen bevinden zich sterren uit de mondiale tapijtscene zoals Oriental Weavers Group, Merinos Hali, Fini Coop, Royaltex, Heritage Overseas, Rugs in Style, Rug Republik, Nikotex en Carpet Export Promotion Council. Kenners weten het: het onderwerp is niet geheel nieuw in Frankfurt. Tapijten en vloerbedekkingen maken van oudsher deel uit van het portfolio van Heimtextil, maar dan verspreid over verschillende hallen. Vanaf 2024 vind je het inmiddels merkbaar uitgebreide segment gebundeld op één halniveau. Het nieuwe assortiment omvat het hele spectrum van passende, handgeweven, op maat gemaakte tot machinaal geweven tapijten, matten, lopers en bruggen. Dit maakt “Tapijten & Rugs” tot een andere industriemagneet bij Heimtextil.

Bron: Heimtextiel

Behang is dood. Lang leve behang! Met hedendaagse innovaties en een baanbrekende verscheidenheid is wanddecoratie terug op de voorgrond van de designscene gekomen. Dit wordt ook gevoeld door Heimtextil als vakbeurs met het grootste en meest internationale aanbod aan behangfabrikanten. Heimtextiel telt hier al bijna twee keer zoveel aanmeldingen als vorig jaar. Onder andere merken als Ugepa, Marburger Tapetenfabrik, A.S. Création, Masureel, KT Exclusive, Muraspec, Komar Products, ICH, Parato, Kinland Décor en Taubert/Hohenberger zenden krachtige signalen uit. Ook bij Heimtextil hebben ze nog steeds een grote verscheidenheid aan textielontwerpers en verwelkomen ze ontwerpers als Trendart, Diane Harrison, Yellow Label en Telas Design. Samen met de Heimtextil Trends, die ze u nog moeten presenteren, wordt Hal 3.0 het onmisbare creatieve centrum van de woningtextielindustrie.

Bron: Heimtextiel

“Laten we de economie het eco teruggeven!” (Prof. David Suzuki) Over de hele wereld en in alle toepassingsgebieden worden alternatieve materialen en productiebenaderingen een doorslaggevende zakelijke factor. Heimtextiel heeft dit aangegrepen als een kans om hun lange termijn strategie opnieuw te kalibreren. Vast focusonderwerp: Econogy toont de onlosmakelijke link tussen economie en ecologie en zal vanaf nu het centrale leidende thema zijn van hun textielnetwerken en informatieformaten. Op Heimtextil 2024 vindt je onder ‘Economie’ voor het eerst alle relevante kennis en productaanbod op het gebied van duurzame onderwerpen. Deze variëren van lezingen, speciale beurzen en speciale evenementen tot de “Econogy Finder”, die jou een betrouwbaar, door experts gecontroleerd overzicht biedt van gecertificeerde duurzame exposanten. Dit maakt het voor jou nog eenvoudiger om op een “economische” en dus duurzame manier jouw eigen bedrijf op te zetten.

Bron: Heimtextiel


Praktische informatie:

Wanneer: 9 t/m 12 januari 2024
Waar: Frankfurt
Ticketprijs: vanaf €29,- . Nu voor BNS Crisp leden gratis toegang !
Stuur een email met je contactgegevens en de dagen die je op de beurs aanwezig wilt zijn naar het volgende emailadres: marlies.mekelenkamp@netherlands.messefrankfurt.com

Let op: er is maar een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus OP=OP!

There are currently no tickets.
Locatie
Frankfurt
Start datum evenement
09-01-2024
Eind datum evenement
12-01-2024