Gratis proefles cursus Pure Schoonheid van Scandinavië | 24 november 2023 | Online

In deze proefles Pure schoonheid van Scandinavië vertelt Yvonne Hilgenkamp u alles over de schoonheid en bijzonderheden van de architectuur, kunst en design uit het hoge Noorden. Deze proefles is een van de zes lessen van de volledige cursus Pure schoonheid van Scandinavië.

Machtige fjorden, stomende geisers, het Noorderlicht: de natuur van de Scandinavische landen is groots en overweldigend mooi. Die natuur inspireerde vele kunstenaars, architecten en designers waaronder Edvard Munch en Alvar Aalto. Maar het is niet alleen de natuur die Scandinavië aantrekkelijk maakt. Scandinavië is hip & happening. In 2016 werd de Deense architect Bjarke Ingels (BIG) door Time Magazine uitgeroepen tot één van de meest invloedrijke personen van het jaar.

Bron: KLU

De nadruk zal liggen op de negentiende en twintigste eeuw en de hedendaagse tijd. We gaan via middeleeuwse staafkerken, Noorse landschapsschilderkunst, de impressionistische Skagen-schilders, Symbolisme van Akseli gallen-Kalela naar het organische functionalisme van de beroemde Finse architect Alvar Aalto, de opkomst van Danish Design en natuurlijk de eenvoudige, goed ontworpen, Scandinavische producten die bij uitstek bij de wederopbouw horen: lampen, stoffen, stoelen andere ontwerpen van Marimekko, Henningsen, Eero Saarinen, en Arne Jacobs (Egg Chair). Op het gebied van de beeldende kunst bespreken we Per Kirkeby, Olafur Eliasson en het duo Elmgreen & Dragset. De collegereeks eindigt met de verrassende, bijna speelse architectuur van Bjarke Ingels, alsmede dat van Scandinavische hedendaagse bureaus als Snøhetta en Reiulf Ramstad Arkitekter.

De pure schoonheid van Scandinavië: tijdloos, elegant en meesterlijk in materiaalgebruik; tegelijkertijd brutaal, fantasievol en progressief. Hoog tijd om op culturele ontdekking te gaan in het Hoge Noorden!

Bron: KLU

Wil je weten of deze cursus en het online volgen iets voor jou is? Doe dan nu mee met deze gratis en vrijblijvend proefles op 24 november 2023.

There are currently no tickets.
Locatie
Online evenement
Start datum evenement
24-11-2023
10:30