Talk Femke Baten | Speciaal programma voor BNS Crisp Leden en merkpartners | Design District

Een goede fotostyling is belangrijk voor aantrekkelijk beeld. Fotostylist en interierprofessional Femke Baten geeft tips & tricks op woensdag 29 mei 2024. Tijdens Design District 2024 ontdek jij het belang en de toepassing van fotostyling. Meld je gelijk aan!

Een krachtig onderdeel van het beïnvloeden van personen zijn beelden. Dit kan gaan om producten, maar juist ook om interieurfoto’s voor jouw portfolio. Daarom is het belangrijk dat de fotostyling in orde is. Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk achter te laten. Daarbij komt kijken dat mensen in slechts enkele seconden beslissen of iets interessant genoeg is om verder te klikken. Je kunt dus maar beter optimaal gebruik maken van dat moment! Fotostylist en interieurprofessional Femke Baten geeft op woensdag 29 mei 2024 tips & tricks over het belang van fotostyling en de toepassing ervan.

© Femke Baten
© Femke Baten

De rol van fotostyling

Fotostyling is een krachtig middel om de boodschap van een beeld te beïnvloeden. Mensen beslissen in slechts enkele seconden of iets interessant genoeg is om verder te klikken – je kunt dus maar beter optimaal gebruik maken van dat moment! Daarbij werkt inspirerend beeld overtuigender dan tekst. Dit zorgt ervoor dat het gebruik van de juiste styling cruciaal is. 

Het werk van een fotostylist houdt meer in dan styling alleen. Je ontwikkelt het concept voor de set, verzamelt spullen en verzorgt de styling op locatie. Daarnaast neem je als ervaren fotostylist ook een coördinerende rol binnen het productieteam én motiveer je teamleden om tot een ultiem resultaat te komen.

Femke Baten ervaart dagelijks hoe snel haar werk als fotostylist verandert door de ontwikkelingen op het online gebied. Nieuwe sociale media schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn een belangrijke aanjager van de groeiende vraag naar goed beeldmateriaal. Bovendien heeft de opkomst van AI invloed op het vak. Is dit werk in de toekomst nog van waarde, of gemakkelijk vervangbaar? Ze neemt je mee in haar visie op het werk als fotostylist in het razendsnel veranderende digitale tijdperk. 

Samenwerking Huijser Meubel Agenturen x BNS Crisp

BNS Crisp werkt samen met merkpartner Huijser Meubel Agenturen tijdens Design District 2024. Op woensdag 29 en donderdag 30 mei 2024 staan er diverse middagprogramma’s klaar, met inspirerende talks. Met Alfred Huijser als host, beloven het twee leerzame en leuke middagen te worden. Lees snel verder en scoor gelijk je KOSTELOZE tickets. Bekijk de volledige programma’s en meld je aan per talk*.

*Per programma-onderdeel is het noodzakelijk om je aan te melden. Zo krijg jij toegang tot de zaal en weten wij wie er komen. Om binnen te komen bij Design District 2024 zijn er tevens kosteloze tickets geregeld.

Kosteloze tickets voor aangesloten interieurprofessionals 

Huijser Meubel Agenturen en BNS Crisp bieden een kosteloos ticket aan alle interieurprofessionals die hierbij willen zijn. Zo genieten ze niet alleen van de interessante trend talk en is er gelijk de mogelijkheid om gezamenlijk nieuwe inzichten op te doen. Scoor onderaan deze pagina gelijk je ticket voor dit programma-onderdeel en ontdek de kennis van Femke Baten.

LET OP: Per programma-onderdeel is het noodzakelijk om je aan te melden. Zo krijg jij toegang tot de zaal en weten wij wie er komen.

Ben je nog geen lid, maar wel geïnteresseerd? Dan ben je van harte welkom om een keer aan te sluiten om kennis te komen maken met BNS Crisp, bestel je gratis ticket hieronder en vul in bij ‘ Ben je lid’ : Nee. 

Over Femke Baten

Femke Baten werkt vanuit haar creatieve studio in Breda als interieur- en fotostylist.  
Na haar studie aan de Kunstacademie was Femke bijna 5 jaar werkzaam op de interieurafdeling van een groot Zweeds warenhuis, waarna ze in 2016 haar eigen bedrijf Studio Femke Baten begon.  
 
Inmiddels heeft ze gewerkt voor diverse opdrachtgevers, wordt ze regelmatig gevraagd als spreker over fotostyling en staat Femke sinds enkele jaren niet alleen achter, maar ook vóór de camera. De combinatie van offline (het fysieke interieur) en online (digitale media) maakt haar werk bijzonder. 

“Als Millennial ben ik opgegroeid in de periode waarin het internet zich razendsnel heeft ontwikkeld. Ik kan me dus nog goed herinneren hoe het was vóór de explosieve groei van internet en sociale media. Tegelijkertijd ben ik ook net als velen vergroeid met mijn smartphone. Mijn kracht zit in het verbinden van die twee werelden.” 

Femke Baten © Daniëlle van Dongen

Ticket Information

Ticket talk Femke Baten woensdag 29-05-2024
Free
Locatie
Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1 3044 BC Rotterdam
Start datum evenement
29-05-2024
15:00
Eind datum evenement
29-05-2024
15:30
Uiterste inschrijfdatum
28-05-2024