Design Icons | 6 & 7 April | Amsterdam

Het eerste weekend van April vindt de tiende editie plaats van Design Icons Amsterdam, een van de grootste vintage meubelbeurzen van Europa. Maar liefst 75 professionele handelaren uit binnen- en buitenland komen samen in De Kromhouthal in Amsterdam-Noord.

De groeiende interesse in vintage is te zien bij het Design Icons publiek: mensen willen karakter toevoegen aan hun interieur en dan het liefst op een duurzame manier. De meubels en lampen op de beurs zijn vaak 50 of 60 jaar oud, ze hebben `een verhaal`. Maar wat daarnaast aantrekt, is de vormgeving. In de 20e eeuw zijn grote iconen ontworpen: denk aan de Egg chair van Arne Jacobsen. Denk aan de geliefde Eames kuipstoelen en de Rood-blauwe stoel van Rietveld. Het is de periode van het modernisme: met meubel designs door bekende ontwerpers als Braakman, Wegner, Bertoia, Mies van der Rohe en Panton. De standhouders hebben elk hun eigen specialisme, van Nederlands tot Italiaans, van teak houten meubelen tot stoer industrieel, van beroemde klassiekers tot betaalbaar vintage. 

Impressie Design Icons 2023

In een tijd waarin veel winkels enkel online verder gaan, is Design Icons een unieke kans om zoveel vintage design in het echt te zien. Met de mogelijkheid om rond te struinen, te proefzitten, in kastjes gluren en een praatje te maken met de verkoper die graag meer over zijn stukken vertelt. Maar Design Icons is gelukkig geen toonzaal: alle gepresenteerde stukken zijn te koop en direct mee naar huis te nemen. 

Impressie Design Icons 2023

Design Icons Amsterdam vindt plaats in de karakteristieke Kromhouthal, aan de noordzijde van het IJ. Het uitlopen van de volle 140 meter die de hal lang is, wordt beloond met een prachtig uitzicht op het stadscentrum en voorbijvarende schepen. Ook fijn: Barista Company verzorgt verse koffie en cappuccino’s op de beursvloer. 

Tickets worden verkocht op de site voor €5 – €30 afhankelijk van de gekozen tijd.

BNS Crisp leden krijgen 25% korting op de ticketprijs.

There are currently no tickets.
Locatie
Gedempt Hamerkanaal 231, 1021 KP Amsterdam
Start datum evenement
06-04-2024
12:00
Eind datum evenement
07-04-2024
18:00