Affordable Art Fair | Amsterdam

Van 9 t/m 13 oktober 2024 vindt de 18e editie van de Affordable Art Fair Amsterdam plaats. Een scala aan Nederlandse en internationale galerijen zullen duizenden betaalbare hedendaagse kunstwerken tentoonstellen. Je zult zeker iets vinden dat bij je smaak en budget past!

De locatie is opnieuw De Kromhouthal, ooit het hart van motorenfabriek Kromhout, maar inmiddels het bruisende hart van creatief en cultureel Amsterdam-Noord. Jaarlijks ontvangt Affordable Art Fair, ‘de beurs voor elke smaak en elk budget’, zo’n 15.000 kunstliefhebbers. Ruim 70 Nederlandse en internationale galeries presenteren ook dit jaar weer het werk van meer dan 600 opkomende en gevestigde kunstenaars. Hun aanbod omvat duizenden kunstwerken en varieert van schilderijen en foto’s tot sculpturen, textielwerken, zeefdrukken en nog veel meer. Vorig jaar resulteerde dit in een kunstverkoop van meer dan €2.9 miljoen.

Bron: Affordable Art Fair

Oprichting Affordable Art Fair

De Affordable Art Fair werd in 1999 opgericht door Will Ramsay, met de bedoeling het kopen van kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Inmiddels is dit verdienstelijke initiatief uitgegroeid tot één van de grootste kunstbeurzen ter wereld. Voor dit jaar alleen al staan er wereldwijd 13 beurzen gepland. De formule is simpel. Onder het motto ‘ontdek het plezier van kunst verzamelen’ biedt de beurs een ontspannen en inspirerende omgeving die iedereen de kans biedt hedendaagse kunst te verkennen, informatie te krijgen en te kopen. Standaard zijn alle galeries verplicht om de prijzen van hun werken te tonen, de manier om transparantie te bevorderen en bezoekers op de hoogte te stellen. De beurs biedt zowel beginnende als ervaren kunstkopers een uitgelezen kans om zich breed te oriënteren op het hedendaagse aanbod. Tegelijkertijd stelt het kunstliefhebbers in staat om het artistieke ecosysteem te steunen door werken van levende kunstenaars te kopen.

Bron: Affordable Art Fair

De beurs moedigt bezoekers aan hun ter plekke gekochte kunstwerken direct mee naar huis te nemen. Er is een gratis inpakservice waar zojuist gekochte werken veilig worden verpakt door een professionele beurspartner, Wall to Wall Art Solutions. Tegelijkertijd biedt Wall to Wall Art Solutions ook een bezorgservice aan tegen betaling.

Programma 18e editie

De bekendmaking van het programma van deze 18de beurseditie vindt komende zomer plaats. Op de planning staat een verscheidenheid aan talks, gecureerde secties, fascinerende installaties en interactieve activiteiten.

There are currently no tickets.
Locatie
De Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, Amsterdam
Start datum evenement
09-10-2024
17:00
Eind datum evenement
13-10-2024
18:00