4 daagse Cursus circulaire meubels & interieur | Haarlem

Duurzaam innoveren in home & interieur: de toekomst is nu Ook kleinere bedrijven krijgen te maken met nieuwe Europese wet- en regelgeving rondom duurzaamheid. Naast extra administratie (en wellicht extra hoofdpijn) levert dat ook nieuwe kansen op, waarbij circulariteit een stevige basis voor groei en innovatie blijkt te zijn. CIRCO helpt bedrijven om die kansen te pakken.

Tot nu toe raakte wetgeving rond duurzaamheid alleen grotere spelers, maar daar komt dus verandering in. “Er is echt sprake van een kantelpunt,” zegt Craftscurator Irene Vermeulen. “De manier waarop we ontwerpen, produceren en consumeren gaat ingrijpend wijzigen.”

Groener en sterker: strategische duurzaamheid

Het is hoog tijd om een stap te zetten naar strategische duurzaamheid: een groenere én een sterkere business. Een korte cursus (of ‘track’) bij CIRCO helpt in dit cruciale stadium. 

Bron: Craftscurator

Praktisch inzicht

In een CIRCO-track doen bedrijven grondig én praktisch inzicht op. Daarbij gaat het onder meer over nieuwe businessmodellen en design strategieën om de concurrentiekracht te vergroten. Coachingsessies helpen de deelnemers bij het ontdekken van de beste koers. 

Concreet resultaat

Het resultaat van de track is een concreet plan, getoetst op technische en commerciële haalbaarheid, dat op korte termijn realiseerbaar is. “Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van nieuw materiaal, of aan een business case voor recycling,” licht Irene Vermeulen toe. “Voor groei en innovatie móeten ketenpartners samenwerken, en dat levert eigenlijk altijd resultaat op.”

Bron: Craftscurator

Meubels & interieur, home & garden

Dit najaar starten twee CIRCO-tracks: een voor bedrijven in de interieur- en meubelbouw en een specifiek voor ondernemingen in woondecoratie. Beide tracks staan open voor alle typen ondernemingen: groot en klein, producenten en importeurs, ketenpartners en zzp’ers. 

Over CIRCO

CIRCO helpt bedrijven nieuwe waardeketens te ontwikkelen en stimuleert de samenwerking tussen creatieve en maakindustrie. De CIRCO-methodiek is een bewezen aanpak; meer dan duizend mensen hebben inmiddels deelgenomen aan een CIRCO-workshop.

Voor de CIRCO-tracks binnen de woonbranche is Irene Vermeulen aangetrokken als begeleider. Onder de naam Craftscurator werkt zij met bedrijven in home en deco aan onderscheidende producten met verbeterde ecologische en sociale performance. 

There are currently no tickets.
Locatie
Haarlem
Start datum evenement
02-10-2024
09:00
Eind datum evenement
27-11-2024
13:00