Trendlezing Desso BNS Crisp vakdag

Omdat veel stylisten deze lezing niet bij konden wonen hieronder een korte samenvatting van het interessante verhaal van Saskia ten Cate van Perscentrum Wonen.

Tijdens de BNS Crisp vakdag werd overigens de 2e editie van Trend Compass, hét trendboek van het Perscentrum Wonen, gelanceerd. In Trend Compass staat dit verhaal, met nog veel meer info en beeldmateriaal beschreven.

Tijdens de BNS Crisp vakdag werd overigens de 2e editie van Trend Compass, hét trendboek van het Perscentrum Wonen, gelanceerd. In Trend Compass staat dit verhaal, met nog veel meer info en beeldmateriaal beschreven.

Volgens Saskia ten Cate zijn er vijf trends te onderscheiden:

DE PROEFTUIN

Water, licht en aarde zijn de elementen waarop planten groeien en zijn ook de vereisten voor een interieur als binnentuin. De kleuren blauw, groen en klei- en zandtinten, staan voor deze elementen. Al het mooie komt uit de grond en marmer is weer terug in alle kleuren, van melkwit tot groen en bruin. Nerven en tekeningen van bijzondere houtsoorten komen goed tot hun recht in de kommen en schalen van gedraaid hout. We zien planten, heel veel planten, in potten en vazen, in kassen, staand en hangend.

(afb. Trend compass)

URBAN ASTRONAUT

Fictie wordt werkelijkheid. We kunnen nu zelf ruimtevaartreizen boeken. Back to the future is nu, maar wat is er uitgekomen van de verwachtingen van toen, 30 jaar geleden? De cosmos was veel te zien op de catwalk, maar is nu ook een belangrijk thema in het interieur. Zo heeft diesel in samenwerking met Seletti een aardewerk serie uitgebracht, een spiegel lamp met Moroso en heeft Schönstaub een prachtig kosmisch karpet Nebula ontworpen.

(afb. Diesel en Schönstaub)

THE ARTIST

Een interieur kan inspireren tot creëren. Artistiek klassiek waarin nieuwe spullen zich vermengen met antieke vondsten, zoals Het ronde vloerkleed Queen Eden van Marcel Wanders. Petra Janssen bestudeerde Nederlands Folklore en maakte haar eigen equivalent van een Perzisch tapijt. Ook wordt vaak het ethische randje iets opgerekt, zoals dit gebeurde bij de Memphis groep, die weer volop in de belangstelling staan. Zo ook een ode van Kartell aan Sottsas (een van de ontwerpers van de Memphis groep) maar ook bv de Linda Wonen stond er vol mee.

(afb. Moooi en Trend compass)

(afb. Kartell en Linda Wonen)

IT’S A MAN’S WORLD

Rauw, ruig en stoer. Geen frutsels en alles heeft zijn functie. Oude werkplaatsen, pakhuizen en schoolgebouwen. We willen er graag wonen, maar het aanbod is te gering en dus moeten wij ons eigen loft creëren.

(afb. Awesomespaces.tumbler en Trend compass)

BOTANIC CHIC

Een groene (in al zijn nuances) oase vol met rijke materialen, exotische planten en kleurrijke bloemen. Botanische blad- en bloemenprints op stoffen en behang met zelfs hier en daar een verdwaald exotisch dier. Meubels gestoffeerd met leer of zacht fluweel en wanden bekleed met glanzend stucwerk.

(afb. Salon Residence Peter Baas en Trend compass)

Voor mij was dit een vakdag vol inspiratie. Ik denk dat er voor een ieder wat wils was. De ontmoeting met andere vakidioten en het uitwisselen van ervaringen en ideeën was zeer prettig. Het was gezellig, de hapjes en drankjes waren heerlijk en de organisatie top. Deze dag is voor mij zeer zeker voor herhaling vatbaar. Voor diegene die niet geweest is, zou ik zeker een plekje in de agenda voor over twee jaar reserveren.

Deze blog is geschreven door Desiree Aalders, Dees Styling

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden